Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hanna Eriksson

Vihreät Seinäjoella
Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päätti Seinäjoen Rytmikorjaamolla, että vihreät eroaa hallituksesta. Hanna Eriksson

Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päätti Seinäjoen Rytmikorjaamolla, että vihreät eroaa hallituksesta. 

Vihreät päätti siirtyä oppositioon

20.9.2014 13.09

Hanna Eriksson

Vihreät lähtee hallituksesta. Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päätti Seinäjoella, että puolue siirtyy oppositioon. Päätös oli yksimielinen.

Ympäristöministeri Ville Niinistö ja kehitysministeri Pekka Haavisto jättävät ministerinpestinsä virallisesti ensi viikolla. Oppositiotaival alkaa virallisesti ensi perjantaina, kun vihreille myönnetään ero hallituksesta presidentin esittelyssä.

Vihreät sai 2011 hallitusneuvotteluissa läpi vaatimuksensa, ettei lisäydinvoimalle myönnetä uusia lupia. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ilmoitti jo tämän viikon alussa, että esittää puolueen päättäville elimille eroa hallituksesta, jos hallitus esittää eduskunnalle ydinvoimaloiden periaatelupien hyväksymistä.

Hallitus päätti torstaina elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) esityksestä äänin 10–7 esittää eduskunnalle Fennovoiman periaateluvan hyväksymistä. TVO:n hakemus TVO4-reaktorin lisäajasta jäi torstaina pöydälle valtiovarainministeri Antti Rinteen (sdp) vaatimuksesta. Vapaavuori oli esittänyt, ettei TVO:n hankkelle myönnetä sille haettua lisäaikaa.

"Olen surullinen, että hallitus päätti tiukan äänestyksen jälkeen esittää periaatelupaa Fennovoimalle. Se on Suomen ydinvoimahankkeiden joukossa poikkeuksellisen huono hanke. -- Energiasektorilla odottaa tuhansia ja tuhansia uusia työpaikkoja, jos panostamme uusiutuviin", Ville Niinistö totesi puheessaan puoluevaltuuskunnan kokouksen aluksi Seinäjoella.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto mukaan investointien puute on merkki Fennovoiman hankkeen riskeistä.

"Vielä ei ole myöhäistä pysäyttää Fennovoiman hanketta eduskunnassa", Alanko-Kahiluoto totesi Seinäjoella.

ydinvoima  oppositio  Vihreät 
Viite