Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

tarjacronberg.fi

Tarja Cronberg.
Jatkoa? Heidi Hautalan tilalle europarlamenttiin noussut Tarja Cronberg haluaa jatkaa Brysselissä.tarjacronberg.fi

Jatkoa? Heidi Hautalan tilalle europarlamenttiin noussut Tarja Cronberg haluaa jatkaa Brysselissä.

Vihreät paljastivat joukon eurovaaliehdokkaita – Cronberg tavoittelee jatkoa

29.10.2013 10.28

Lasse Leipola

Vihreät ovat paljastaneet ensimmäiset seitsemän ehdokasta ensi kevään eurovaaleihin. Nimekkäimmät ehdokkaat ovat ex-ministerit Anni Sinnemäki ja nykyisen parlamentissa istuva Tarja Cronberg.

Ehdolle asettuvat myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja Satu Haapanen ja ex-kansanedustaja Jyrki Kasvi. Heidän lisäkseen ehdokkuutensa julkistivat puolueen varapuheenjohtaja Touko Aalto ja nuorisojärjestö Vinon puheenjohtaja Maria Ohisalo.

”Vihreät suuntaa kohti eurovaaleja leveämmällä kärjellä kuin koskaan ennen. Tällaista kovien nimien rivistöä kelpaa hehkuttaa. Kukin nyt julkistetuista ehdokkaista on vahva valtakunnallinen poliitikko ja hyvin vahva potentiaalinen uusi vihreä meppi”, puoluesihteeri Lasse Miettinen kehuu tiedotteessa.

Hänen mukaansa vahvoja ehdokkaita on tulossa myös lisää. Puolueen tavoitteena on saada lista täyteen ja julkistettua ennen vuodenvaihdetta.

Edellisissä eurovaaleissa vihreät saivat 12,4 prosenttia äänistä ja kaksi paikkaa. Valituksi tulivat Satu Hassi ja Heidi Hautala, joista jälkimmäisen siirtyminen ministeriksi nosti parlamenttiin Tarjo Cronbergin.

vihreät  eurovaalit 
Viite