Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät paljastivat kuntavaaliteemansa

1.4.2012 20.32

Juha Honkonen

Vihreiden puoluevaltuuskunta hyväksyi sunnuntaina Tampereella kunnallisvaaliohjelman, jonka pohjalta puolue lähtee valmistautumaan kunnallisvaaleihin. Ohjelmassa on kolme kantavaa teemaa: vastuu ympäristöstä, toimivat palvelut ja avoimuus. Ohjelman on tarkoitus tukea ja täydentää vihreiden kunta- ja kaupunkiyhdistysten omia vaaliohjelmia.

”Lähdemme kohti kunnallisvaaleja myönteisellä ja avoimella kampanjalla, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan reilumpien kuntien rakentamiseksi. Tähtäimessämme on kasvattaa vihreiden valtuutettujen määrää reippaasti ja tuoda vihreä vaihtoehto yhä useampiin kunnanvaltuustoihin”, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo.

Vihreät haluavat rakentaa eheitä, esteettömiä ja ekologisia rakennuksia ja asuinalueita, joissa palvelut ovat lähellä ja joissa kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö on vaivatonta.

Puolueen mielestä autoilun verotusta tulee porrastaa nykyistä reilummin. Maksujen tulee olla korkeampia siellä, missä autoja ja joukkoliikennettä on eniten ja matalimmillaan siellä, missä ruuhkia ei ole ja missä auton käyttö on välttämätöntä.

”Vihreiden malli on oikeudenmukainen ja itse asiassa suosii haja-asutusalueilla asuvia. Me emme halua kieltää autoilua, koska monin Suomea ilman autoa liikkuminen on todella hankalaa. Me kuitenkin haluamme tehdä autoilusta nykyistä ympäristöystävällisempää sekä rajoittaa autoilua siellä, missä sille on aitoja vaihtoehtoja”, sanoo kunnallisvaaliohjelmatyöryhmän puheenjohtaja, Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.

Vihreiden mukaan kunnissa on tärkeää, että asukkaiden ääni kuuluu eikä päätöksenteko karkaa ihmisten ulottumattomiin.

”Vihreät ei ole kiinnostunut karttaleikeistä vaan nykyistä paremmista tavoista varmistaa ihmisten arjen hyvinvointi, viihtyisä yhdyskuntarakenne ja ihmisten osallisuus päätöksentekoon”, Niinistö sanoo.

"On varmistettava, että alueellisen tason maankäytön, joukkoliikenteen ja vaativampien hyvinvointipalvelujen päätöksenteko tehdään demokraattisesti. Arjen lähipalveluista on päätettävä ihmisiä lähellä niin, että asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan ympäristöönsä ja palveluihinsa."

kuntavaalit  Vihreät  Tampere 
Viite