Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Otto Eklund Vallilan kirjastossa.
tj70. Otto Eklundin siviilipalvelus päättyy 70 päivän kuluttua, joten Vallilan kirjaston mahdollinen lakkauttaminen ei häntä koske. ”Työkavereiden puolesta kuitenkin surettaa. Täällä on tosi hyvä tiimi.”Emilia Pippola

tj70. Otto Eklundin siviilipalvelus päättyy 70 päivän kuluttua, joten Vallilan kirjaston mahdollinen lakkauttaminen ei häntä koske. ”Työkavereiden puolesta kuitenkin surettaa. Täällä on tosi hyvä tiimi.”

Vihreät pitävät kiinni Helsingin kirjastoista

1.12.2009 13.16

Lasse Leipola

Kirjastojen säilyttäminen on vihreiden listalla ylimpänä, kun Helsingin kaupungin säästökohteista aletaan neuvotella. Helsingin Sanomat uutisoi tänään tiistaina, että pitkällä lakkautuslistalla on muun muassa terveysasemia, kirjastoja, kouluja, päiväkoteja ja liikuntapaikkoja.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Puoskari sanoo, että erityisesti lähikirjastoista halutaan pitää kiinni.

”Kaikki palvelut ovat totta kai tärkeitä. Nyt katsotaan, onko palvelujen kysynnässä tapahtunut muutoksia tai missä on korvaavia toimipisteitä lähellä”, Puoskari sanoo.

Hänen mukaansa vihreä valtuustoryhmä keskustelee asiasta ensi viikolla.

Puoskari muistuttaa, että kyseessä on on vasta esitys, eikä kaikkia listalla olevia kohteita lopeteta.

”Tosin säästötavoite ensi vuodelle on todella kova, 1,3 prosenttia, ja paine säästöihin pysyy jatkossakin”, Puoskari sanoo.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on puhunut ”seinistä säästämisestä”. Puoskari pitää ajatustapaa hyvänä.

”Mielummin järjestellään tiloja kuin vähennetään ihmisiä.”

Yksi lakkautusuhan alla olevista pisteistä on Vallilan kirjasto.

”Kirjaston asiakkaat ovat raivostuneita. Kirjasto on heille sydämen asia, ja monet olisivat valmiita adresseja räväkämpään toimintaan”, sanoo Vallilan kirjastossa siviilipalvelustaan suorittava Otto Eklund.

helsinki 
Viite