Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät puolustavat neutraliteettia – verkon vapaus turvattava

4.6.2013 13.49

Lasse Leipola

Vihreät kannustaa hallitusta pitämään kiinni verkkoneutraliteetista ja kehittämään tarvittaessa tietoyhteiskuntakaarta verkon vapautta turvaavaan suuntaan, linjaa vihreän eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja Oras Tynkkynen.

Viime päivinä julkisuudessa on herännyt huoli siitä, että tietoyhteiskuntaan liittyvää lainsäädäntöä yhteenkokoava tietoyhteiskuntakaari uhkaisi internetin perusperiaatteisiin kuuluvaa neutraliteettia, eli sitä, että kaikkea viestintää kohdellaan tasapuolisesti esimerkiksi sisällöstä riippumatta.

Tynkkysen mukaan juuuri verkon vapaus, eli se, että kuka tahansa voi julkaista ja kuka tahansa vastaanottaa mitä tahansa aineistoa yhtä lailla, on internetin vallankumouksellinen idea.

”Vihreät on linjannut tietoyhteiskuntaohjelmassa, että kaikkea verkkoliikennettä on kohdeltava samanarvoisesti riippumatta viestin sisällöstä, lähettäjästä tai vastaanottajasta. Tietoverkon neutraalius on keskeistä tietoyhteiskunnan yhdenvertaisuudelle, kaupallisen kilpailun edistämiselle ja monopolien synnyn ehkäisemiselle”, Tynkkynen muistuttaa.

Myös viestintäministeri Pia Viitanen (sd) on vakuutellut, ettei nykytilanteeseen ole tulossa muutosta.

”Olenkin ilahtunut ministeri Viitasen selvästä kannanotosta. Vihreät kannustaa hallitusta pitämään kiinni verkkoneutraliteetista ja kehittämään tarvittaessa tietoyhteiskuntakaarta verkon vapautta turvaavaan suuntaan”, Tynkkynen kirjoittaa vihreiden sivuilla.

digioikeudet 
Viite