Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Vihreiden tiedotustilaisuus.
Teollisuuden asialla. Anni Sinnemäki ja Ville Niinistö pelastaisivat metsäteollisuuden uusilla puutuotteilla.Emilia Pippola

Teollisuuden asialla. Anni Sinnemäki ja Ville Niinistö pelastaisivat metsäteollisuuden uusilla puutuotteilla.

Vihreät tarjoilee metsäteollisuudelle veroporkkanoita

16.12.2009 15.35

Jukka Vahti

Vihreät houkuttelee suomalaista metsäteollisuutta ilmastotalkoisiin ehdottamalla verohelpotuksia yhtiöille, jotka parantavat energiatehokkuuttaan.

Samalla yrityksiä pitäisi puolueen mielestä kannustaa nykyistä ponnekkaammin investoimaan uusiin, puupohjaisiin tuotteisiin.

Teollisuuden sähköveroa on määrä kiristää 2011 alkaen. Teollisuuden etujärjestöt ovat viime aikoina ajaneet veronkiristysten perumista vaikean taloustilanteen perusteella.

Vihreiden mielestä sähkön kokonaishinta on Suomessa kilpailukykyinen muihin maihin verrattuna myös veronkorotusten jälkeen.

"Ajatuksemme on, että verojen palautukset kytkettäisiin energiatehokkuuden parantamiseen. Toinen mahdollisuus olisi kytkeä uusiutuvien käyttö ja verotus yhteen, niin että uusiutuvan energian käytöstä olisi metsäteollisuudelle itselleen hyötyä", työministeri ja vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi keskiviikkona puolueen medialounaalla.

Samalla Sinnemäki ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö korostivat, että ydinvoiman lisärakentaminen ei ole oikea eikä toimiva keino suomalaisen teollisuuden pelastamiseksi.

Siihen tarkoitukseen tarvitaan heidän mielestään laaja investointi- ja tukipaketti uusien tuotteiden kehittämiseksi.

"Puuenergia tarvitsee syöttötariffia ja tukea biojalostamoille sekä puutuoteala yritysten tuotekehitykseen ja markkinointiin", Niinistö sanoi.

metsäteollisuus 




Viite