Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät valtasi 16 uutta kuntaa ja menetti 8

29.10.2012 15.22

Sammeli Heikkinen

Vihreä liitto sai kuntavaaleissa edustajan tai edustajia kuuteentoista uuteen valtuustoon. Samaan aikaan ainoa vihreiden edustaja putosi kahdeksasta valtuustosta.

Lapin vaalipiirissä Pelkosenniemen valtuustoon tuli kerralla kaksi uutta edustajaa ja Sodankylään yksi. Oulun vaalipiirissä Iin valtuustoon tuli kaksi uutta vihreää. 

Hämeen vaalipiirissä uusia kuntia vihreille ovat Humppila – kaksi uutta kerralla – ja Nastola, Satakunnassa Huittinen ja Vaasan vaalipiirissä Pietarsaari. Varsinais-Suomessa vihreä valtuutettu valittiin peräti neljään uuteen valtuustoon: Kemiönsaarelle, Sauvoon, Somerolle ja Taivassaloon. Kymen vaalipiirissä uusi kunta on Parikkala, Pohjois-Savossa Leppävirta ja Rautalampi sekä Etelä-Savossa Juva ja Kangasniemi.

Vihreät menettivät kolme kuntaa Pirkanmaalla, missä ainoa edustaja putosi Juupajoen, Pälkäneen ja Valkeakosken valtuustoista. Pohjois-Karjalassa vihreät menettivät paikan Rääkkylässä ja Polvijärvellä. Lisäksi puolue menetti valtuustopaikat Heinolassa Hämeessä, Luvialla Satakunnassa ja Paltamossa Oulun vaalipiirissä.

 

HUOM! Juttu korjattu tiistaina klo 11. Aiemmin jutussa väitettiin, että uusia kuntia olisi vain yksitoista.

vihreät  kuntavaalit 
Viite