Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Rosa ja keihäs
Naiset samalle viivalle. Rosa Meriläinen heitti keihästä vihreissä olympialaisissa viime torstaina.Vihreät

Naiset samalle viivalle. Rosa Meriläinen heitti keihästä vihreissä olympialaisissa viime torstaina.

Vihreät: vammais- ja naisurheilijat samalle viivalle äijien kanssa

28.6.2010 11.57

Saija Räsänen

Niin huippu-urheilussa kuin liikunnan harrastamisessa on huomioitava tasa-arvokysymykset nykyistä paremmin, linjaavat vihreät uusissa urheilukannoissaan. Vihreät haluavat nostaa vammaishuippu-urheilun ja naislajit samalle viivalle perinteisten miehisten lajien kanssa.

Vihreiden mielestä valtio voi tukea huippu-urheilua, mutta tuen painopisteen on oltava harrastamisen tukemisessa. Urhailukannoissa kannatetaan etenkin vapaaehtoistoiminnan tukea ja verokohtelun selkiyttämistä. Yleishyödyllistä toimintaa ei vihreiden mukaan saisi verottaa lainkaan.

Liikuntatuntien lisäämistä peruskoulun tuntikehykseen kannatetaan, koska tutkimusten mukaan yli 12-vuotiaiksi liikuntaharrastustaan jatkavat lapset ja nuoret liikkuvat todennäköisesti myös jatkossa.

Dopingin käytössä vihreät kannattavat nollatoleranssia. Sosiaali- ja terveysministeriön tulisi vihreiden mukaan puuttua dopingin käyttöön nykyistä tiukemmin.

Suuria urheilutapahtumia järjestettäessä Suomen olisi otettava tavoitteeksi hiilineutraalius. Lisäksi pyöräteitä olisi lisättävä ja pyöräily olisi nostettava kaavoituksessa liikkumismuodoksi autoilun ja kävelyn rinnalle. Jokaiselle työpaikalle halutaan suihku ja turvallinen pyöränsäilytystila helpottamaan työmatkapyöräilijöiden elämää.


urheilu 
Viite