Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Outi Alanko-Kahiluoto.
tekijän puolella. Outi Alanko-Kahiluto ja muut vihreät kansanedustajat vastustavat työsuhdeolettamaa.Tiina Jutila / Vihreät

tekijän puolella. Outi Alanko-Kahiluto ja muut vihreät kansanedustajat vastustavat työsuhdeolettamaa.

Vihreät vastustavat työsuhdeolettamaa

16.12.2009 9.32

Lasse Leipola

Vihreä eduskuntaryhmä vastustaa esitystä, jonka mukaan työnantajalla on työntekijän kanssa rinnakkainen käyttöoikeus teokseen.

Tämä opetusministeriön työryhmän esitykseen sisältyvä niin sanottu työsuhdeolettama tarkoittaa, että työsuhteesta syntyneiden teosten oikeudet siirtyisivät työnantajalle, ellei asiasta ole sovittu toisin.

”Sopimusyhteiskuntamme perusarvoja on ollut, että tekijällä on oikeus päättää kenelle ja millä ehdoilla hän oikeutensa luovuttaa. Ei myöskään ole oikeusriitoja tai muita ongelmia, jotka vaatisivat työsuhdeolettamaa ratkaisukseen”, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoo puolueen tiedotteessa.

”Työnantajat ovat nykyiselläkin lainsäädännöllä saaneet neuvoteltua itselleen tarvitsemansa tekijänoikeudet.”

Eduskunnalle luovutettiin viime viikolla lain vastustajien keräämä adressi, jonka oli allekirjoittanut 14 000 kansalaista.

Vihreiden lisäksi oppositio ja keskusta ovat ilmoittaneensa vastustavansa työsuhdeolettamaa. Yksikään eduskuntaryhmä ei ole toistaiseksi ilmoittanut kannattavansa sitä.

vihreät  tekijänoikeudet 
Viite