Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Anni Sinnemäki.
Talous kuntoon. Anni Sinnemäki ihmettelee, miten kokoomus, keskusta ja sdp aikovat saada talouden tasapainoon. "Näyttää siltä, että nämä puolueet ovat tuudittautuneet kasvufantasioihin."Lasse Leipola

Talous kuntoon. Anni Sinnemäki ihmettelee, miten kokoomus, keskusta ja sdp aikovat saada talouden tasapainoon. "Näyttää siltä, että nämä puolueet ovat tuudittautuneet kasvufantasioihin."

Vihreät esitteli lääkkeet talouden tasapainottamiseen

26.2.2011 12.27

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäki esitteli tänään lauantaina Iisalmessa vihreiden keinot valtiontalouden tasapainottamiseen.

"Tulevalla vaalikaudella Suomen talous on tienhaarassa. Tehtävää on paljon, jos haluamme luotsata Suomen parempaan tulevaisuuteen", Sinnemäki sanoi puheessaan.

Tulopuolta halutaan korjata nostamalla verotusta maltillisesti. Ensisijaisesti nostettaisiin ympäristö- ja kulutusveroja. Tätä kompensoitaisiin keventämällä pienituloisten verotusta.

Sinnemäen mukaan vihreät eivät suostu peruspalveluiden tai sosiaaliturvan leikkauksiin. Työuria pidennettäisiin tekemällä työelämästä parempi ja oikeudenmukaisempi.

Sinnemäki ei arvioinut puheessaan perussuomalaisten eilen perjantaina julkaisemaa ohjelmaa:

"Te ehkä odotatte, että käyn nyt perussuomalaisten vaaliohjelman kimppuun. Jätän sen kuitenkin omaan arvoonsa ja keskityn siihen, mikä on vihreiden mielestä tärkeää."

Sinnemäki kertoi myös olevansa ylpeä siitä, mitä vihreät ovat saaneet hallituksessa aikaan. Esimerkkeinä hän mainitsi muun muassa vihreän verouudistuksen, uusien autojen päästöjen pienenemisen, pienituloisten eläkeläisten ja vanhempien tukemisen sekä uudet ratahankkeet kuten Espoon metro ja kehärata.

Hän kertoi ydinvoimaäänestyksen koetelleen vihreitä.

"Me uskomme vastuunkantoon ja ratkaisuihin, emme julkisuustemppuihin. Sen takia teimme sen minkä olimme luvanneet äänestäjillemme, että emme heittäydy syrjään päätöksenteosta, jos ydinvoimakantamme kärsii tappion", Sinnemäki sanoi.

vihreät  eduskuntavaalit  talous 
Viite