Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät toivovat uudelta hallitukselta ilmastolakia ja pakolaiskiintiön nostamista

2.5.2011 17.01

Noora Jussila

Vihreät jätti vastauksensa hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok) puolueille esittämiin kysymyksiin maanantaina iltapäivällä.

Vastauksissa sanotaan, että puolue on valmis kantamaan vastuuta, mutta vaalituloksen seurauksena vihreiden mahdollisuudet osallistua hallituksen muodostamiseen ovat heikentyneet.

Vihreät pitävät tärkeänä että tuleva hallitus "pysäyttää suomalaisten eriarvoistumisen, jatkaa edistyksellistä ilmastopolitiikkaa, vakauttaa valtiontalouden ja edistää yhdenvertaisuutta."

Vihreät hakisivat seuraavalla hallituskaudella säästöjä valtion menoista, muun muassa puolustusmenoista ja yritystuista. Lisätuloja vihreät hakisivat ympäristö- ja kulutusveroista sekä pääomaveron korottamisesta ja muuttamisesta progressiiviseksi.

Vihreät haluaa, että Suomi nostaa kehitysyhteistyömäärärahansa 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2015 mennessä. Pakolaiskiintiön vihreät haluavat nostaa tuhanteen.

Kataisen lähettämien kysymysten lisäksi vihreät vastasivat myös kysymyksiin joita Katainen ei esittänyt. Vihreät olisivat toivoneet Kataiselta kysymyksiä muun muassa ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, yhdenvertaisuudesta, köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämisestä sekä terveydenhuollon uudistamisesta.

Vihreiden mielestä seuraavan hallituksen on säädettävä kansallinen ilmastolaki, laajennettava metsiensuojelualueita, nostettava perusturvaa vähintään 100 eurolla kuukaudessa, kavennettava tuloeroja, säädettävä tasa-arvoinen avioliittolaki, edistettävä yhdenvertaisuutta ja saatettava loppuun edellisen hallituksen aloittama vaalilakiuudistus.
Viite