Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

kasvi.org

Kakkonen. Jyrki Kasvin blogi menestyi Cision vertailussa.kasvi.org

Kakkonen. Jyrki Kasvin blogi menestyi Cision vertailussa.

Vihreät vaikuttajat kirivät poliittisten blogien aatelistoon

29.4.2010 14.51

Jenni Leukumaavaara

Vihreille ropisee kunniaa aktiivisesta blogikirjoittamisesta. Poliittisten blogien Top10-listauksen on tehnyt Cision-yhtiö, joka tutkii ja seuraa medianäkyvyyttä.

Ykkössijalle noussut Osmo Soininvaara on kolmen vuoden aikana kirjoittanut jo yli tuhat blogikirjoitusta. Blogissaan Soininvaara käsittelee muun muassa paikallispolitiikkaan liittyviä ajankohtaisia aiheita.

Listan toisella sijalla on vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi blogillaan, joka käsittelee vihreiden aiheiden lisäksi laajasti myös yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia asioita.

"Vihreät ovat puolueena aktiivisia bloggaajia. Soininvaara on ollut mukana keskustelemassa myös ajankohtaisesta ydinvoimalalupahankkeesta. Soininvaaran ja Kasvin blogeja myös siteerataan usein", Cision Finlandin sosiaalisen median palveluja johtava Susanna Tirkkonen kertoo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Cisionin listaamat poliittiset blogit eivät ole sidoksissa mediatalojen toimituksiin, vaikka listalle nousi myös kaksi Kauppalehden verkkosivuilla sijaitsevaa ja kolme Uusi Suomi -lehden blogia.

Määrällisesti blogilistalla on eniten Vasemmistoliiton edustajia. Mukana ovat Paavo Arhinmäen, Anna Kontulan sekä Teemu Hiilisen blogit.

Kokoomusta edustaa Alexander Stubb omalla blogillaan.

"Poliitikot ovat aktiivisia myös esimerkiksi Twitterissä. On mielenkiintoista seurata, miten poliitikot tulevissa vaaleissa hyödyntävät sosiaalista mediaa", Tirkkonen kommentoi.

Top 10 -poliittiset blogit huhtikuussa 2010 Suomessa

1. Soininvaara
   
2. Jyrki JJ Kasvi
   
3. Eagles fly singly (Kauppalehti)
   
4. Anna Kontulan blogi
   
5. KissanKulmasta (Riikka Söyrinki, Uusi Suomi)
   
6. Alex Stubbin Blogi
  
7. Vanhanaikaisia näkemyksiä (Kauppalehti)
   
8. Matkalla (Markus Lehtipuu, Uusi Suomi)
   
9. Paavon blogi
   
10. Teemu Hiilinen - Teemu tarttuu toimeen (Uusi Suomi)

vihreät  internet 
Viite