Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Johanna Sumuvuori.
Elvytystä. Johanna Sumuvuori vaati eilisessä ryhmäpuheenvuorossa tukea vihreälle teollisuudelle. Tiina Jutila / Vihreät

Elvytystä. Johanna Sumuvuori vaati eilisessä ryhmäpuheenvuorossa tukea vihreälle teollisuudelle.

Vihreät elvyttäisivät tukemalla viherkaulustyöpaikkoja

16.12.2008 10.50

Vihreä Lanka

Vihreät haluavat torjua taantumaa tukemalla vihreää teollisuutta. Vihreiden ryhmäpuheenvuoron eilisessä budjettikeskustelussa käyttänyt Johanna Sumuvuori painotti, ettei 1990-luvun laman hoidossa tehtyjä virheitä saa toistaa.

”Silloin syrjäytettiin noin 100 000 ihmistä pitkäaikaistyöttömyyteen ja kymmeniä tuhansia yrittäjiä velkavankeuteen. Tarvitsemme paniikkisäästämisen sijasta elvytystä. Pitkän päälle on halvempaa elvyttää velaksi kuin hoitaa työttömyyttä ja pahoinvointia velaksi”, Sumuvuori sanoi.

Vihreiden mielestä nyt on tärkeää panostaa ihmisten hyvinvointiin ja jaksamiseen. Taantuma ei saa eduskuntaryhmän mukaan olla myöskään tekosyy hellittää ilmastotavoitteista. Sen sijaan työllisyyttä voitaisiin puolueen mukaan tukea vihreillä investoinneilla.

”Voimakkaat panostukset ratoihin ja uusiutuvaan energiaan torjuisivat samalla ilmastonmuutosta, joka on käsillä olevaa taantumaa monin verroin suurempi ongelma”, Sumuvuori sanoi.

Vihreät tarjoavat uusiutuvan energian tukemista niin kutistuvasta tilauskannasta kärsivän metalliteollisuuden kuin teollisuuden rakennemuutosten kolhimien paikkakuntien pelastamiseksi.

Ensi vuoden talousarvio on tällä viikolla eduskunnan käsiteltävänä. Keskusteluja voi seurata suorana verkossa.

vihreät 
Viite