Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nelonen

Aleksi Valavuori.
Ilman Vinoa. Vihreiden nuorisojärjestö ei halua ottaa osaa Aleksi Valavuoren juotamaan ohjelmaan. Nelonen

Ilman Vinoa. Vihreiden nuorisojärjestö ei halua ottaa osaa Aleksi Valavuoren juotamaan ohjelmaan.

Vihreät nuoret kieltäytyivät Pelkokertoimesta

23.10.2008 9.49

Lasse Leipola

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino ei halua osallistua Suomen Pelkokerroin-ohjelmaan. Argentiinassa kuvattavan ohjelman tekijät olivat pyytäneet järjestöä valitsemaan edustajia koekuvauksiin.

Vinon mukaan ohjelma on tunnettu siitä, että eläimiä esimerkiksi syödään elävältä tai niitä kohdellaan muuten kyseenalaisella tavalla.

"Ei ole hyväksyttävää, että Nelonen on tuonut Suomeen formaatin, jossa eläimiä ei kohdella vähintään Suomen lainsäädännön edellyttämällä tasolla kuvausmaasta riippumatta”, Vinon puheenjohtaja Laura Nordström sanoo.

Vinon toinen puheenjohtaja Heikki Korpela muistuttaa myös, että lennot Argentiinaan ja takaisin aiheuttavat suuret hiilidioksidipäästöt.

”Mielestämme ohjelman kotimainen vastine voitaisiin kuvata Suomessa. Maamme vaihteleva ilmasto toisi varmasti äärimmäisyysaspektin riittävän vahvasti mukaan”, Korpela sanoo.

Pelkokertoimen seuraavalle tuotantokaudelle etsitään kilpailijoita. Vino suosittelee yksityishenkilöille ja muille järjestöille ohjelman boikotoimista.
Viite