Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puhispostia. Vihreiden seuraava puheenjohtaja valitaan kirjepostilla.

Puhispostia. Vihreiden seuraava puheenjohtaja valitaan kirjepostilla.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajansa kirjeitse

13.11.2008 13.16

Laura J. Rantanen

Vihreät äänestävät puolueen uudesta puheenjohtajasta todennäköisesti postitse. Puoluehallitus saa perjantaina pöydälleen esityksen tavasta, jolla neuvoa-antava jäsenäänestys ensi keväänä järjestetään.

”Ehdotus on, ettei riskeerata tekstiviesti- ja nettiäänestyksen kanssa. Työryhmän tekniikan ja tietoturvan asiantuntijoiden mielestä on liian iso riski, että jotain kaatuu tai ääniä menee hukkaan”, vihreiden järjestösihteeri Lasse Miettinen sanoo.

Esityksen mukaan äänioikeutettuja ovat kaikki maaliskuun 2009 loppuun mennessä jäsenmaksunsa maksaneet Vihreän liiton jäsenet. Ehdokasasettelu sulkeutuu huhtikuun lopussa, jonka jälkeen äänioikeutetuille postitetaan kotiin äänestysmateriaali.

Äänestys alkaa toukokuun alussa ja päättyy ennen 16.–17. toukokuuta pidettävää puoluekokousta, jossa kirjekuoret avataan ja äänet lasketaan.

Jäsenäänestys kasvattaa Helsingin painoarvoa puoluejohtajavalinnassa.

Tähän asti puheenjohtajan ovat valinneet jäsenyhdistysten puoluekokousedustajat, joita jäsenmäärältään pienet yhdistykset saavat suhteessa enemmän kuin isot. Helsingin osuus jäsenistä on paljon suurempi kuin sen osuus puoluekokousedustajista.

vihreät 
Viite