Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.
Viimeinen vaihtoehto? Outi Alanko-Kahiluoto voisi lähteä mukaan puheenjohtajakisaan, jos kukaan muu ei lähde. Tiina Jutila / Vihreät

Viimeinen vaihtoehto? Outi Alanko-Kahiluoto voisi lähteä mukaan puheenjohtajakisaan, jos kukaan muu ei lähde.

Vihreiden eduskuntaryhmästä ei löydy lisäehdokkaita

2.3.2009 16.04

Lasse Leipola

Vihreiden eduskuntaryhmästä ei tunnu löytyvän haastajaa Anni Sinnemäelle, joka on ainoa kilpailuun ilmoittautunut kansanedustaja.

Outi Alanko-Kahiluoto ei ole edes harkinnut puheenjohtajuutta.

”Kannatan Annia ilman muuta, mutta olisihan se tylsää, jos ei tule minkäänlaista kilpailua. Toivottavasti joku vielä ilmoittautuu, mutta se tuskin olen minä.”

Oras Tynkkysen ja Ville Niinistön jättäydyttyä kilpailun ulkopuolelle on alkanut näyttää entistä enemmän siltä, ettei puolueen johtopaikasta käydä kilpailua lainkaan.

Niinistön tapaan Alanko-Kahiluoto ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Janina Andersson vetoavat perhesyihin eivätkä halua uusia tehtäviä harteilleen.

”Etenkin ministerin tehtävät veisivät liikaa aikaa. Anni on äärimmäisen hyvä ehdokas ja hänestä tulisi hyvä työministeri”, Andersson sanoo.

Alanko-Kahiluoto kertoo saaneensa jonkun verran pyyntöjä. Hän sanoo pohtineensa jossain vaiheessa varapuheenjohtajuutta, mutta tässä vaiheessa sekään ei ole ajankohtaista.

”Tahdon tehdä hyvin sen minkä teen, ja tässä elämäntilanteessa velvollisuuteni on jättää liikkumavaraa myös lasten suuntaan”, Alanko-Kahiluoto sanoo.

”Siksi ajattelen, että vaikka haluaisin kantaa vastuuta myös puolueessa, puoluejohdon vastuullisiin tehtäviin osaallistumisen aika tulee myöhemmin, jos on tullakseen.”

Juttua on muokattu 4.3. Toisin kuin jutussa alunperin mainittiin Outi Alanko-Kahiluoto ei olisi valmis puheenjohtajakisaan edes Anni Sinnemäen sparraajaksi.

vihreät 
Viite