Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jukka Vahti

Vauhtia vaaleihin. Anni Sinnemäen mukaan kovin kamppailu vaaleissa käydään vihreiden ja persujen välillä.Jukka Vahti

Vauhtia vaaleihin. Anni Sinnemäen mukaan kovin kamppailu vaaleissa käydään vihreiden ja persujen välillä.

Vihreiden johdolta varoitus perussuomalaisista

2.10.2010 12.25

Jukka Vahti

Vihreiden johtohahmot kävivät lauantaina yhteistuumin vaalitaistoon perussuomalaisia vastaan.

"Yksi vaalien jännittävimpiä ja tärkeimpiä kamppailuja käydään siitä, ovatko perussuomalaiset vai me suurempia ja vaikutusvaltaisempia seuraavien vaalien jälkeen", puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi puoluevaltuuskunnan kokouksessa Nokialla.

Sinnemäki totesi, että perussuomalaiset houkuttelevat ihmisistä esiin halun sulkeutua ja katsoa menneisyyteen. Vihreiden perusarvoiksi hän sen sijaan määritteli uskon ihmiseen ja siihen, että suomalainen yhteiskunta pystyy uusiutumaan.

"Äänestäjät pääsevät valitsemaan näiden tavoitteiden välillä avoimen Suomen ja sulkeutuneen Suomen välillä", Sinnemäki linjasi.

Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö arvosteli perussuomalaisten viimeaikaisia avauksia. Hänen mukaansa osa perussuomalaisista käyttää samanalaista retoriikkaa kuin Ruotsin vaaleissa menestyneet ruotsidemokraatit.

"Puolueen varapuheenjohtaja halusi ajaa vihreät viherveroineen ja homoliittoineen marginaaliin. On normaalia nokitella muita puolueita, mutta tämä ylimielinen puhe paljastaa myös jotakin paljon vakavampaa, suhtautumisen vähemmistöihin. Monet perussuomalaiset tavoittelevat monoliittista Suomea, jossa kaikkien on oltava samanlaisia", Niinistö sanoi.

Niinistö myös linjasi vihreiden tavoitteita ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Hänen mukaansa vihreille ei vastedes riitä asema "suurten puolueiden aisankannattajana".

"Meidän on saatava hallituksessa sellainen asema, että näkemyksiämme ei voi sivuuttaa missään meille keskeisessä kysymyksessä", Niinistö sanoi.
Viite