Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden johtohahmo: ”Mr. Snowden, welcome to Finland!”

2.7.2013 12.48

Lasse Leipola

Vihreiden varapuheenjohtaja Anne Bland toivottaa Yhdysvaltain vakoiluohjelman paljastaneen Edward Snowdenin tervetulleeksi Suomeen. Snowden on Venäjällä ja tänään hänen on määrä tavata presidentti Vladimir Putin.

”Herra Snowden, Suomi on aivan Venäjän naapurissa ja me Vihreät toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi” Bland kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hänen mukaansa myös Saksan ja Ranskan Vihreät ovat tukevat sitä, että jokin EU-maa myöntäisi Snowdenille turvapaikan.

”Kreml on tehnyt selväksi, että Snowden voi saada turvapaikan Venäjältä, jos hän lopettaa Venäjän liittolaisten vahingoittamisen tietovuodoillaan. Tälläinen ehto on isku vasten demokratian, puolueettomuuden ja läpinäkyvyyden kasvoja”, Bland sanoo.

”Toimiessaan tietovuotajana omien arvojensa ja periaatteidensa mukaan sekä kaikkensa uhraten Snowden on saanut vahvan maineen tavallisten kansalaisten oikeuksia puolustavana vapaustaistelijana. Putinille kumartaminen tässä asiassa olisi väärin.”

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino vaati jo toissa viikolla, että Suomen olisi tarjottava turvapaikkaa Snowdenille. Tuolloin puolueen puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö piti tällaista ratkaisua mahdollisena.

Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) kommentoi asiaa tänään tiistaina Ylelle. Hänen mukaansa Snowdenin tulisi saada oikeudenmukainen käsittely turvapaikanhakijana, jos hän päättää tulla Suomeen.

”Suomi ei varmasti lähde mukaan suurvaltapoliittiseen peliin. Hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä siitä, että prosessi on sama kaikille ja asia tutkitaan oikeudenmukaisesti”, Hautala sanoi.

Hautalan kommentti lisätty juttuun kello 14.46.

vihreät 




Viite