Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden, kokoomuksen ja keskustan puoluelehdet välttyivät veromätkyiltä

17.1.2013 13.31

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka ei joudu maksamaan noin 600 000 euron arvonlisäveromätkyjä, joita verottaja karhusi lehdeltä vuosilta 2008–2010.

Verottajan tulkinta oli, että arvolisäveron vähennysoikeutta oli käytetty väärin. Hallinto-oikeuden vuodenvaihteessa tekemän päätöksen mukaan lehden vihreiltä saama viestintätuki on kuitenkin veroton yleistuki, josta ei pidä maksaa arvonlisäveroa.

Hallinto-oikeus kumosi verottajan alv-päätöksen myös kahden muun verkkojulkaisun, kokoomuksen viestintätukea saavan Verkkouutisten ja keskustan Verkkoapilan osalta. Verottaja voi valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen helmikuun loppuun asti.

Verottaja perusteli aiemmin alv-päästöstään sillä, että sen mukaan Vihreä Lanka on vastikkeellinen palvelu puolueelle.

”Tulkinta on käsittämätön. Vihreän Langan paperi- ja verkkolehtiä tehdään paljon suuremmalle yleisölle kuin pelkästään puolueen jäsenille”, päätoimittaja ja vs. toimitusjohtaja Juha Honkonen sanoo.

Kun puolueelle on tuotettu palveluja, näistä on aina laskutettu normaalisti alveineen. Vihreän Langan tilaajista 2008–2010 puolet oli muita kuin puolueen jäseniä. Puolue maksaa jäsentilauksistaan lehdelle tilausmaksun.

”Lisäksi Vihreän Langan verkkosivut ovat avoinna kaikille ilmaiseksi. Vihrealanka.fi:ssä kävijöitä on kymmenen kertaa enemmän kuin puolueella on jäseniä”, Honkonen sanoo.

Hallinto-oikeuden joulukuussa tekemä päätös koskee vain vuotta 2008. Verohallinto on koettanut periä arvonlisäveroa Vihreältä Langalta myös vuosilta 2009 ja 2010, mutta verottaja perui verotuspäätöksensä viime viikolla.

”Jos tuore päätös pitää, nykyisenlainen Vihreä Lanka voi jatkua ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Prosessi on jo vienyt meiltä kymmeniä tuhansia euroja ja teettänyt rutkasti turhaa työtä”, Honkonen sanoo.

media  verotus 


Lisää aiheesta:Viite