Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Kansanedustaja Heli Järvinen.
Puhetta perheistä. ”Pääministerin ulostulo on tärkeä, sillä lapsiperheiden etuuksia ei ole juurikaan parannettu 15 vuoteen”, sanoo Heli Järvinen.Tiina Jutila / Vihreät

Puhetta perheistä. ”Pääministerin ulostulo on tärkeä, sillä lapsiperheiden etuuksia ei ole juurikaan parannettu 15 vuoteen”, sanoo Heli Järvinen.

Vihreiden nais- ja miesjärjestöt tyrmäävät Vanhasen perheverovisiot

22.9.2009 14.47

Lasse Leipola

Vihreät naiset ja vihreiden miesliike tyrmäävät pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ehdottaman perheveromallin.

”Perheverotus suosii isotuloisia perheitä, sitoo pienituloisen puolison kotiin eikä kannusta työntekoon”, Vihreiden naisten puheenjohtaja Heli Järvinen sanoo järjestöjen tiedotteessa.

Järjestöjen mielestä tasapuolisempia ja kannustavampia vaihtoehtoja lapsiperheiden tilanteen parantamiseksi ovat kunnallisen ansiotulovähennyksen porrastus lasten lukumäärän mukaan sekä verotuksen lapsivähennys, joka poistettiin 1990-luvun laman jälkeen.

”Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen verotyöryhmän täytyy arvioida, olisiko lapsivähennys tai kunnallisen ansiotulovähennyksen porrastus lasten lukumäärän mukaan toimivampi keino auttaa kaikkein pienituloisimpia perheitä ja yksinhuoltajia”, miesjärjestön puheenjohtaja Jukka Relander sanoo.

lapset  verotus 
Viite