Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden nuorten raju ehdotus: Hallitusohjelma kentältä!

4.4.2011 13.11

Saija Räsänen

Osa Vihreistä nuorista ja opiskelijoista haluaa avata hallitusneuvottelut koko puolueen jäsenistön seurattaviksi.

Hallitusohjelmatavoitteita pitäisi kerätä puolueen jäseniltä jo ennen vaaleja, vaativat muun muassa Vinon puheenjohtaja Paloma Hannonen ja Vinossa ja Euroopan vihreissä nuorissa mukana ollut Erkki Perälä Vihreässä Langassa perjantaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

"Politiikassa ei ole mitään hävettävää. Kaiken toiminnan tulee lähtökohtaisesti olla sellaista, että siitä voi puhua julkisesti, vaikkapa torikahvilassa", toteavat kirjoittajat.

Kirjoittajat listaavat kahdeksan askelta uuteen, avoimempaan puolueeseen. Ensimmäinen etappi olisi mahdollisimman monien päätösten tekeminen suoralla jäsenäänestyksellä, jossa voitaisiin käyttää sähköistä äänestystapaa. Näin valittaisiin esimerkiksi puolueen puheenjohtajisto.

Nuoret vannovat verkon nimeen. Puolueen kaikkien kokousten tulisi olla avoimesti seurattavissa verkosta, ja esimerkiksi kansanedustajan pitäisi olla tavoitettavissa kokouksen aikana sosiaalisen median avulla.

Vaalirahoituksen avaaminen yleisölle ei riitä, vaan sen ja jäsenhankinnan tulosten pitäisi olla seurattavissa reaaliaikaisesti.

Vinolaiset kutsuvat radikaalia avoimuutta uudeksi perustuloksi. Jo nyt osa vihreistä ajaa radikaalia avoimuutta puolueen sisällä uusipuolue -sivustolla, jonne kerätään vihreiden puoluekokousaloitteita.

 

nuoret  vihreät  internet  vaalit  hallitusneuvottelut 
Viite