Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden taistelu ydinvoimaa vastaan jatkuu – tärkeä äänestys edessä

13.10.2011 10.33

Lasse Leipola

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee muutaman viikon kuluttua kaupungin osallistumista Olkiluoto 4 -hankkeeseen. Kaupunginhallitus päätti alkuviikosta kannattaa osallistumista äänin 8–6.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri sanoo, että jo päätös uuden ydinvoimalan kilpailutus- ja suunnitteluvaiheeseen osallistumisesta sisältää niin suuria taloudellisia, ympäristöllisiä ja eettisiä kysymyksiä, ettei kaupungin omistaman yhtiön tule osallistua hankkeeseen.

”Äkkiseltään voi tuntua järkevältä, että kunnallinen energiayhtiö investoi ydinvoimaan vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä. Näin ei kuitenkaan ole. Ydinvoiman lisärakentaminen ei korvaa lainkaan Helsingin Energian fossiilista energiantuotantoa eikä vähennä Helsingin hiilidioksidipäästöjä”, Ylikahri kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hän muistuttaa, että jo nyt Helsingissä tuotetaan sähköä kaukolämmön sivutuotteena reilusti enemmän kuin mitä Helsingissä käytetään

Pelkkä suunnitteluvaihe maksaisi Helsingin kaupungille noin 30 miljoonaa euroa ja kokonaiskustannukset saattaisivat nousta jopa 600 miljoonaan euroon.

ydinvoima 
Viite