Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vihreat.fi

Vihreiden kampanjalogo.
Kumma juttu? Vihreiden uusi ilme hämmentää nettikeskustelijoita.vihreat.fi

Kumma juttu? Vihreiden uusi ilme hämmentää nettikeskustelijoita.

Vihreiden uusi ilme kuumentaa tunteita

7.12.2010 9.50

Lasse Leipola

Vihreiden sunnuntaina esittelemä uusi visuaalinen ilme on herättänyt runsaasti keskustelua Vihreän Langan keskustelupalstalla. Monet kummastelivat, miksi myös vihreät ovat lähteneet lainailemaan teemoja muualta.

”Huh, olen järkyttynyt kampanjatunnuksesta. Jos kokoomus onkin olevinaan vihreä työväenpuolue, niin pitääkö vihreän olla olevinaan nationalistinen Uuden Suomen lukija”, kommentoi nimimerkki Asko Eho.

Kummastusta herätti muun muassa se, että sukukalleudet puuttuvat vihreiden leijonalta.

”Vihreiden kuvassa Suomen leijonalta on poistettu yksi juttu jalkojen välistä. Tämä taitaa olla symboliikkaa. Vihreäthän on naisvaltainen puolue”, nimetön keskustelija pohtii.

Puoluesihteeri Panu Laturi kommentoi eilen maanantaina uuden ilmeen ja sloganin nostamaa kohua.

”Se, että uudesta Suomesta puhuminen ja isänmaallisten symbolien käyttäminen herättää näin paljon tunteita osoittaa, että tämä keskustelu on tärkeää. On tärkeää, että kansallisista symboleista voivat olla ylpeitä myös ne, jotka haluavat tästä maasta suvaitsevan ja edistyksellisen”, Laturi sanoi vihreiden tiedotteessa.

Yksi Uusi Suomi -kampanjan suututtamista on verkkolehti Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin.

”Vihreä puolue käyttää rekisteröityä nimeä kaikkien lakien vastaisesti. Ja toivottavasti maksaa laskunsa luvattomasta tavaramerkin käytöstä aikanaan”, Herlin kirjoittaa Uuden Suomen -sivuilla.

Laturin mukaan kenelläkään ei ole oikeutta omistaa suomen kielen sanoja, joilla demokraattista keskustelua käydään.

”Esimerkiksi jos jollakin pullovettä tuottavalla yrityksellä olisi omistuksessaan tavaramerkki ”Puhdas vesi”, käyttäisimme sitä silti omassa viestinnässämme. Tämä on paitsi maalaisjärkeen käypää, myös tarkastettu lakimiehillä.”

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite