Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden vaalirintama täydentyi Uudellamaalla

29.4.2010 11.52

Lasse Leipola

Uudenmaan vihreiden ehdokaslista ensi kevään eduskuntavaaleihin on kasvanut tällä viikolla. Maanantaina oikeusministeri Tuija Brax ilmoitti siirtyvänsä Helsingistä Uudellemaalle ja eilen keskiviikkona piirijärjestö julkisti tukun uusia ehdokkaita.

Ehdolle asetettiin puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Kristian von Essen Siuntiosta, työnohjaaja Jens Gellin Kirkkonummelta, toimittaja Helena Lustig Hyvinkäältä, yrittäjä Janne Länsipuro Loviisasta, tradenomi Päivi Meros Nurmijärveltä, toimistosihteeri Paula Nordström Lohjalta, dosentti Marko Reinikainen Raaseporista, rehtori Kaisa Saarikorpi Järvenpäästä, ympäristötarkastaja Sini-Pilvi Saarnio Sipoosta ja maatalous- ja metsätieteiden ylioppilas Reija-Riikka Stenbäck Askolasta.

Aiemmin Uudellamaalla on asetettu ehdolle muun muassa eduskunnassa istuvat Johanna Karimäki, Jyrki Kasvi ja Timo Juurikkala.

”Listaa tullaan täydentämään kesän ja syksyn aikana, mutta jo nyt se on erittäin monipuolinen ja edustaa osaamista monelta alalta”, sanoo puheenjohtaja Sirkku Saarikoski.

Vihreät tavoittelevat Uudeltamaalta kuutta paikkaa. Edellisissä vaaleissa Uudeltamaalta saatiin neljä paikkaa, joista yksi siirtyi kokoomukselle Merikukka Forsiuksen vaihdettua puoluetta.

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite