Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Anni Sinnemäki.
Lasse Leipola

Vihreille kelpaa jatkossa vain suurempi rooli hallituksessa

22.5.2010 12.05

Anu-Elina Lehti

Työministeri ja puolueen puheenjohtaja Anni Sinnemäki avasi vihreiden puoluekokouksen Turussa lauantaina puolen päivän aikaan.

”Vaikka olemme onnistuneet toteuttamaan tavoitteitamme kohtuullisesti tässä hallituksessa, olen itse sitä mieltä, että seuraavien vaalien jälkeen vihreiden on mahdollista tehdä hallitusyhteistyötä ainoastaan, jos kasvatamme kannatustamme vaaleissa ja painoarvomme on hallitusneuvotteluissa edellistä kertaa suurempi.”

Sinnemäen mukaan kokoomuksen kanssa vihreät ovat eri mieltä veropolitiikan oikeudenmukaisuudesta.

Keskustan kanssa on puolestaan tehty hyvää yhteistyötä perusturvan parantamisessa, sen sijaan keskustan joukoissa on valitettavaa halua ympäristönsuojelun heikentämiseen.

Sinnemäki ei kiinnittäisi huomiota sdp:n viime aikaisiin perussuomalaiskäänteisiin. Hänen mielestään vaikeimpia kysymyksiä sosiaalidemokraattien suhteen ovat kysymykset ilmastopolitiikasta ja julkisten palveluiden uudistamisesta.

Sinnemäki käsitteli puheessaan myös vihreiden tavoitteita. Hänen mukaansa ympäristö- ja kulutusveroja on kiristettävä ja omistamisen verotusta korotettava. Työn verotuksen kiristäminen on listalla viimeisenä, koska sosiaaliturvan ja palveluiden rahoitus nojaa hyvään työllisyyteen.

Vihreät haluavat edistää myös luonnonsuojelua. Puolue haluaa pehmeämpiä metsänhoitotapoja, päätöksen Sipoonkorven kansallispuiston perustamisesta ja Saimaalle verkkokalastuskiellon norpan pesimäaikana. Myös turkistarhaus tulee kieltää.

Sinnemäen mukaan ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa kamppaillaan suomalaisista arvoista.

”Jotkut ovat halunneet asettaa virolaisen rakennustyömiehen suomalaista vastaan. Vihreät on kansainväliseen solidaarisuuteen uskova puolue, siksi puolustamme kaikkien työntekijöiden oikeutta kohtuulliseen palkkaan ja työehtoihin. Se on myös suomalaiselle työläiselle parasta.”

Hänen mukaansa vihreät ajaa kehitysavun nostamista 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja sukupuolineutraalin avioliittolain.

”Tulevat vaalit ovat vedenjakaja. Toinen tie kulkee kovaan, konservatiiviseen ja itseensä kulkeutuvaan suuntaan,” Sinnemäki totesi.

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite