Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiltä haaste oppositiolle ja demareille: ”Luottavatko nämä puolueet Suomen kansalaisiin?”

17.9.2012 8.26

Lasse Leipola

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kiittelee hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) eilen sunnuntaina tekemää avausta neuvoa-antavien kansanäänestysten salliimisesta muiden vaalien yhteydessä. Nykyisen lainsäädännön mukaan tämä ei ole mahdollista.

”Toivottavasti tämä edustaa myös kokoomuksen kantaa tässä asiassa. Haastankin myös keskustan, sdp:n ja perussuomalaiset kertomaan oman kantansa asiassa. Suomalaisten olisi hyvä tietää, luottavatko myös nämä puolueet Suomen kansalaisiin ja heidän kykyynsä tehdä päätöksiä kansanäänestysten kautta”, Laturi sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa kansanäänestykset ja muut kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia lisäävät keinot ovat aina olleet vihreille hyvin keskeisiä.

”Olisimme halunneet mahdollistaa kansanäänestykset vaalien yhteydessä jo huomattavasti aikaisemmin, mutta muut puolueet eivät asialle ole aikaisemmin juurikaan lämmenneet. Onneksi tuuli näyttää nyt kääntyvän suopeammaksi kansanäänestyksille.”

Laturin arvion mukaan lakeja voitaisiin uudistaa jopa niin nopeasti, että ensimmäiset kansanäänestykset voitaisiin käydä jo vuoden 2015 eduskuntavaalien yhteydessä.

vihreät  demokratia 
Viite