Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaivokset kuntoon. Ville Niinistön mielestä ympäristön huomioiminen ei voi olla kaivosyrityksille pelkkä imagotemppu.

Kaivokset kuntoon. Ville Niinistön mielestä ympäristön huomioiminen ei voi olla kaivosyrityksille pelkkä imagotemppu.

Ville Niinistö Kauppalehdelle: Suomeen mahtuu lisää kaivoksia

23.11.2011 10.35

Sammeli Heikkinen

Suomeen sopii vielä lisää kaivosteollisuutta, arvioi ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) Kauppalehden haastattelussa keskiviikkona.

Niinistön mukaan edellytyksenä on kuitenkin se, että kaivosfirmat hoitavat ympäristöasiat kunnolla. Niinistö kehottaakin kaivosteollisuutta osoittamaan, että se ottaa vakavasti omat lupauksensa ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuudesta.

"Silloin pitää vastata omaan huutoonsa. Se ei voi olla pelkkää imagopuhetta", Niinistö sanoo haastattelussa.

Suunnitteilla on useita suuria kaivoshankkeita. Niinistön mukaan näiden onnistumisen kannalta on ratkaisevan tärkeää, että ympäristövaikutusten arvioinnit ovat onnistuneita ja paikkansapitäviä.

"Se vaatii varmistuksen, että meillä on Ely-keskuksissa riittävästi resursseja. Tulemme käymään työ- ja elinkeinoministeriön kanssa keskusteluja resurssien vahvistamisesta."

Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmia puivalle Kainuun Ely-keskukselle Niinistö toivoo työrauhaa. Hän myös puolustaa virkamiehiä, jotka ovat joutuneet julkisuudessa tulilinjalle kaivoksen lepsusta valvonnasta epäiltynä.

"Ely-keskuksessa ja aluehallintovirastossa on alusta saakka kiinnitetty oikeisiin asioihin huomiota", Niinistö sanoo Kauppalehdelle.

kaivosteollisuus  ympäristö 




Viite