Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö: Laturi ei yrittänyt kampittaa Haaviston kampanjaa

24.5.2012 12.40

Sammeli Heikkinen

Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö katsoo, ettei puoluesihteeri Panu Laturi yrittänyt kampittaa Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjaa.

Tänään ilmestyneessä Sydänten presidentti -kirjassa toinen kirjoittajista, Jussi Lähde, kuvaa Laturin toimintaa puolitoista viikkoa ennen vaalien toista kierrosta kampitukseksi ja selkäänpuukottamiseksi.

"Ei se pidä paikkaansa. Panun motiiveita en epäile yhtään. Kampanjassa olleet erimielisyydet syntyivät positiivisista asioista. Pekan menestys oli niin valtavaa ja kampanjaan halusi osallistua niin paljon ihmisiä, että kampanjassa ja puoluetoimistossa molemmissa jouduttiin venyttämään resursseja ja työaikaa."

Niinistön mukaan kampanjaan halunneilla ihmisllä oli valtavasti kampanjaan liittyviä toiveita. Näiden toiveiden panemista järjestykseen ja toteuttamista sitten joutui sitten " kourallinen ihmisiä" pohtimaan ja järjestämään sekä puolue- että kampanjatoimistossa.

Erimielisyyttä syntyi esimerkiksi siitä, mihin rahat laitetaan ja kuinka paljon rahaa kampanjointiin kanavoidaan puoluetoimiston ja kuinka paljon kampanjatoimiston kautta.

"Ei siinä mitään dramaattista mielestäni ollut. Kaikilla oli vahvat tunteet pelissä. Kaikki halusivat, että Pekka menestyy ja tekivät töitä 20 tuntia vuorokaudessa. Ollin (Haaviston kampanjasta vastanneen yhdistyksen puheenjohtaja Olli Muurainen) kanssa sitten soviteltiin niitä asioita, joista ei kampanjaväki päässyt yhteisymmärrykseen."

Niinistö korostaa, että kaikki erimielisyydet saatiin sovittua.

"Tässä on haluttu kirjoittaa kirja, jossa avataan mitä kampanjan aikana tapahtui. Ja miksei näistä asioista voisikin keskustella. Pekan kampanjan hieno henki siitä, että Suomesta voidaan tehdä parempi paikka, oli kuitenkin se päällimmäinen tunne kampanjan aikana ja sen jälkeen meille kaikille."

Vihreät  presidentinvaalit 
Viite