Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Rämö

Laura Rämö
Hiljainen hetki. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esittää surunvalittelunsa Norjan hirmutekojen uhreille.Laura Rämö

Hiljainen hetki. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö esittää surunvalittelunsa Norjan hirmutekojen uhreille.

Ville Niinistö: "Pelolle ei saa antaa periksi"

25.7.2011 9.32

Saija Räsänen

Terroritekoja vastaan on taisteltava puolustamalla avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan arvoja, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö blogissaan. Hän esittää surunvalittelunsa Norjan tragedian uhreille ja sanoo, ettei pelolle saa antaa periksi.

Hän ihmettelee, miksi väkivaltaiset iskut tapahtuivat juuri Norjassa, joka on yksi maailman tasa-arvoisimmista ja hyvinvoivimmista maista, mutta löytää syitä koventuneesta yhteiskunnallisesta ilmapiiristä.

"Myös pohjoismainen yhteiskunta on haavoittuvainen, jos viha valtaa alaa yhteiskunnallisessa keskustelussamme. Mikään turvallisuuskoneisto ja valvonta ei voi yksinään estää kaikkea väkivaltaa", Niinistö kirjoittaa.

Niinistön mukaan ajassamme on jotakin hyvin huolestuttavaa, kun vuoropuhelun sijaan tilaa valtaavat vihapuhe ja ääri-ilmiöt.

Nyt tarvitaan Niinistön mukaan laajaa keskustelua, jotta vastaavat teot ja niihin johtavat syyt voitaisiin kitkeä tulevaisuudessa. On yhteisöllisyyden, toisten ymmärtämisen ja ihmisarvon kunnioittamisen aika.

vihreät  väkivalta  terrorismi 
Viite