Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ikuisuusaihe. Kollaja-kaavailujen nykytila on tämä. Noin 30 kilometriä Iijoen uomasta kuivuisi huomattavasti nykyisestä.

Ikuisuusaihe. Kollaja-kaavailujen nykytila on tämä. Noin 30 kilometriä Iijoen uomasta kuivuisi huomattavasti nykyisestä.

Ville Niinistö: Pohjolan voima kiihdyttää Kollaja-lobbausta - tähtäimessä hallitusneuvottelut

27.5.2014 10.44

Sammeli Heikkinen

Pohjolan Voima on kiihdyttänyt Kollaja-lobbausta eduskunnassa, ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) sanoo.

Niinistö kirjoitti asiasta myöhään eilen Facebook-sivulleen. Hän kuvasi voimayhtiön toimintaa "härskiksi vaikuttamistyöksi" ja muistutti, että hanke on lainvastainen.

Niinistö tarkentaa Vihreälle Langalle, että Pohjolan Voiman edustajat tapaavat kansanedustajia "aika sammutetuin lyhdyin". Hänen mukaansa voimayhtiön lobbaajat ovat aktivoituneet viime aikoina ja PVO:n tavoite on vaikuttaa seuraavien eduskuntavaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin.

Nykyiseen hallitusohjelmaan on kirjattu, että vesilaki ja koskiensuojelulaki säilyvät nykymuodossaan. Koskiensuojelulaki estää Kollajan altaan rakentamisen, joten voimayhtiön pitäisi saada seuraava hallitus vakuuttumaan lain muuttamisesta.

Niinistön käsityksen mukaan keskusta on alustavasti asettunut Kollajan kannalle. Yle Oulun tammikuussa tekemässä kyselyssä kaikki alueen keskustalaiskansanedustajat kannattivat koskiensuojelun aukirepimistä, myös puheenjohtaja Juha Sipilä.

Niinistö arvioi, että tekoallashankkeella on kannatusta myös kokoomuksessa ja perussuomalaisissa.

"SDP on perinteisesti ollut vastaan, koska Matti Ahde (sd) sai aikaan koskiensuojelulain, mutta hekin osittain horjuvat. Asiasta pitää puhua, muuten kansanedustajat saavat vain PVO:n yksipuolista lobbausinfoa."

vesivoima  vihreät  ympäristösuojelu 
Viite