Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö.
Yrittäjän asialla. Ville Niinistö vakuuttaa, että vihreät haluavat tukea kotimaista yrittäjyyttä.

Yrittäjän asialla. Ville Niinistö vakuuttaa, että vihreät haluavat tukea kotimaista yrittäjyyttä.

Ville Niinistö puolustaa vihreiden verolinjausta

22.1.2010 13.14

Lasse Leipola

Vihreät ovat joutuneet täsmentämään tiistaina tekemäänsä avausta osinkojen verotuksesta. Puolueen ehdotus osinkotulojen verovapauden lakkauttamisesta sai runsaasti vastustusta yrittäjiltä.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa puolueen sivuilla, että puolueen tavoitteena on vahvistaa ennen kaikkea pk-yrittäjien asemaa.

”Vihreiden mielestä hyvän yrittäjäpolitiikan on kannustettava ensisijaisesti yrityksen kannattavuuden ja menestyksen tukemiseen, ei omistajan voiton maksimointiin verohelpotuksilla”, Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa kansainvälisessä käytännössä on normaalia verottaa tulonsiirtoa yritykseltä yksityishenkilölle, vaikka yritys olisikin jo maksanut veroa.

”Kaksoisverotuksesta puhuminen on perusteltua lähinnä omistajayrittäjän osingonmaksussa. Osingon saa myös muut omistajasijoittajat kuin itse yrittäjä: pienyrittäjä ottaa usein tulonsa palkkana.”

Niinistön mukaan vihreät haluavat, että pienyrittäjyys tehdään nykyistä helpommaksi.

”On vahvistettava yhden luukun periaatetta, helpotettava ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkausta ja parannettava perusturvaa. Haluamme myös sellaisen verotuksen, joka kannustaa kasvuun”, Niinistö sanoo.

Vihreät ovat saaneet ehdotuksestaan runsaasti palautetta.

yritykset  verotus 
Viite