Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Honkonen

Helpotus. Kisa on ohi, ja puheenjohtaja Ville Niinistö voi antaa medialle puolueen linjaa vetäviä lausuntoja.Juha Honkonen

Helpotus. Kisa on ohi, ja puheenjohtaja Ville Niinistö voi antaa medialle puolueen linjaa vetäviä lausuntoja.

Ville Niinistöstä vihreiden uusi puheenjohtaja

11.6.2011 15.49

Juha Honkonen

Ville Niinistö on valittu vihreiden puheenjohtajaksi.

Niinistö sai jäsenäänestyksessä 2550 ääntä (55,5 %), Outi Alanko-Kahiluoto sai 921 (20 %), Anni Sinnemäki 843 (18,3 %) ja Mika Flöjt 283 (6,2 %) ääntä.

Puoluekokous vahvisti valinnan yksimielisesti heti äänestystuloksen tultua julki.

Samalla vihreät tekivät Suomen poliittista historiaa. Puolue valitsi ensimmäistä kertaa puheenjohtajansa jäsenäänestyksen perusteella. Ääniä annettiin noin 4600 kappaletta, eli 65 prosenttia äänioikeutetuista lähetti äänensä.

"Vaalitappiossa on uuden alun siemen. Meidän on kirkastettava tulevaisuuden ratkaisujamme. Miten vähennämme köyhyyttä, kavennamme tuloeroja ja lisäämme ihmisten onnellisuutta?" Niinistö puhui puoluekokouksessa.

Turkulainen Ville Niinistö, 34, on vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Hän on valtiotieteiden maisteri pääaineenaan poliittinen historia ja toisen kauden kansanedustaja.

Niinistö on Turun kaupunginvaltuuston jäsen. Vuosina 2005–2007 hän toimi myös kaupunginhallituksen jäsenenä.

Hänellä on ruotsalaisen kansanedustajan Maria Wetterstrandin kanssa kaksi lasta, vuonna 2004 syntynyt Elias sekä vuonna 2007 syntynyt Linnea. Ville Niinistö on Sauli Niinistön veljen Karin poika.

 

 

vihreät  puoluekokous  Ville Niinistö  vihreä liitto  puheenjohtaja 


Lisää aiheesta:Viite