Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kansanedustaja Ville Niinistö.
Kaivattu tieto. Ville Niinistö paljasti vihdoin korttinsa.

Kaivattu tieto. Ville Niinistö paljasti vihdoin korttinsa.

Ville Niinistö ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi

28.2.2009 12.45

Jukka Vahti

ville niinistö ei haasta Anni Sinnemäkeä vihreiden puheenjohtajuudesta. Niinistö ilmoitti päätöksestään vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Turussa lauantaina. Niinistö perusteli päätöstään perhetilanteellaan. Hänen puolisonsa on Ruotsin ympäristöpuolueen puheenjohtaja Maria Wetterstrand, ja perheessä on kaksi pientä lasta.

Niinistö kertoi harkinneensa sellaista vaihtoehtoa, että olisi lähtenyt puheenjohtajakilpailuun, mutta jäänyt valituksi tullessaan hallituksen ulkopuolelle, eli että hän ei olisi tarttunut mahdolliseen ministerinpestiin.

”Päätöstäni helpotti lopulta se, että meillä on jo yksi erinomainen puheenjohtajaehdokas. Useampi ehdokas ei ole itseisarvo, kuten ei ole jäsenäänestyskään”, Niinistö totesi.

Hänen mukaansa jättäytyminen kilpailun ulkopuolelle ei ollut kiinnostuksesta kiinni.

”Olen vain sitä mieltä, että ihmisen on omassa elämässään syytä noudattaa niitä arvoja, joita ajaa politiikassa”, Niinistö sanoi.

Puheensa aluksi tummiin pukeutunut Niinistö pitkitti jännitystä, joka oli helposti aistittavissa kokoussalissa.

”Olen halunnut punnita rauhassa, ajan kanssa kysymystä, jota monet vihreät eri puolilta maata ovat minulta kysyneet”, Niinistö sanoi puheensa alussa, mutta ryhtyi sitten kertaamaan visioitaan siitä, minkälainen puolue vihreiden pitäisi olla.

Vihreiden puheenjohtajasta oli tarkoitus järjestää huhti-toukokuussa neuvoa-antava jäsenäänestys. Puheenjohtajasta päätetään puoluekokouksessa Jyväskylässä toukokuun puolessa välissä.

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Tarja Cronberg piti Niinistön puheen jälkeen epätodennäköisenä, että Anni Sinnemäelle löytyisi enää haastajia, mutta muistutti, että periaatteessa puheenjohtajakilpailuun on mahdollista ilmoittautua vielä puoluekokouspaikallakin toukokuussa.

vihreät 
Viite