Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

villeniinisto.fi

Huomenna tiedetään. Ville Niinistö kertoo huomenna haluaako hän vihreiden puheenjohtajaksi. villeniinisto.fi

Huomenna tiedetään. Ville Niinistö kertoo huomenna haluaako hän vihreiden puheenjohtajaksi.

Ville Niinistö kertoo päätöksensä huomenna

27.2.2009 9.10

Jukka Vahti

huomenna kansanedustaja Ville Niinistö kertoo kotikentällään, puoluevaltuuskunnan kokouksessa Turussa, lähteekö hän mukaan vihreiden puolueenjohtajakisaan. Vihreä Lanka kertoo, miten Niinistön ratkaisu vaikuttaa puheenjohtajapeliin.

Entä jos...

...Ville Niinistö lähtee vihreiden puheenjohtajakilpailuun Anni Sinnemäkeä vastaan?

Parhaassa tapauksessa puheenjohtaja valitaan ehdokkaiden poliittisten linjausten perusteella. Monissa valtakunnallisissakin vaaleissa on kuitenkin havaittu, että äänestäjillä on taipumus äänestää itsensä kaltaisia ehdokkaita.

Vihreiden jäsenäänestyksen kannalta on siis mielenkiintoista tietää, että puolueen jäsenistä lähes 59 prosenttia on naisia ja jäsenet ovat keski-iältään 40-vuotiaita. Helsingin ja Uudenmaan piireihin kuuluu yhteensä yli 44 prosenttia vihreiden jäsenistä kun taas Varsinais-Suomen piirin jäsenistö ovat 10,4 prosenttia vihreiden kokonaisjäsenmäärästä.

Helsingin ja Uudenmaan piirien ohella Vihreiden suurimmat jäsenjärjestöt ovat Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino 16,8 prosentin ja Vihreät Naiset 14,8 prosentin osuudella jäsenistöstä.

...Anni Sinnemäelle ei vielä huomenna ilmaannu haastajia?

Vihreiden sisäpiirissä uskotaan, että Ville Niinistön lisäksi Sinnemäelle tuskin ilmaantuu enää muita vastaehdokkaita. Ja vaikka ilmaantuisikin, niin ei ainakaan sellaisia, jotka aidosti pystyisivät haastamaan Sinnemäkeä.

Puheenjohtajien ehdokasasettelu päättyy kuitenkin vasta huhtikuun puolessa välissä, joten yllätysehdokkaita ehtii vielä ilmaantua.

Ehdokasasettelun päättymisen jälkeen pidetään myös vihreiden puoluevaltuuskunnan kokous, jossa ehdokkaiden pitämät linjapuheet videoidaan. Tämän jälkeen puheet ovat katsottavissa vihreiden verkkosivuilla.

Mahdollinen jäsenäänestys pidetään huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa. Jos Sinnemäki jää ainoaksi puheenjohtajaehdokkaaksi, jäsenäänestystä ei järjestetä.

Lue myös Lena Björklundin viime kesänä julkaistu juttu Ville Niinistöstä ja tämän puolistosta Maria Wetterstrandista.

vihreät 


Lisää aiheesta:Viite