Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Vapaaehtoisten käsiin. Osa Hesyn toiminnasta siirtyy lakon myötä ammattilaisilta harjoittelijoille ja vapaaehtoisille. SXC

Vapaaehtoisten käsiin. Osa Hesyn toiminnasta siirtyy lakon myötä ammattilaisilta harjoittelijoille ja vapaaehtoisille.

Villiintyneet kissat harjoittelijoiden harteilla Hesyssä

19.11.2008 9.19

Lasse Leipola

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen työntekijöistä noin puolet aloitti tänään keskiviikkona lakon. Neliviikkoisen lakon tavoitteena on saada työehtosopimus työnantajan ja Erityisalojen toimihenkilöliitto Erton jäsenten välille.

Hesy vakuuttaa tiedotteessaan, että eläinten hoito ja muu toiminta jatkuu normaalisti muiden työntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin. Ertoon kuuluvat työntekijät ovat kuitenkin eri mieltä.

”Eihän se voi mitenkään jatkua normaalisti, kun suurin osa tutkinnon suorittaneista ammattilaisista jää pois töistä ja heidät korvataan vapaaehtoisilla tai harjoittelijoilla”, sanoo luottamusvaltuutettu Emmi Kekkonen.

Hesyn tiedotteessa muistutetaan, että yhdistyksen eläinmäärät ovat puolittuneet Viikkiin avatun löytöeläintalon ansiosta. Kekkosen mukaan joukkoon mahtuu edelleen runsaasti vaikeasti hoidettavia tai lääkittäviä kissoja.

”Siellä on tälläkin hetkellä parikymmentä täysin villiintynyttä ja ihmisiin tottumatonta kissaa. Niiden kanssa toimiminen on minullekin haastavaa, vaikka olen ollut talossa jo seitsemän vuotta”, Kekkonen sanoo.

Työnantaja on toistaiseksi ollut haluton neuvottelemaan. Kekkosen mukaan lakkolaiset eivät aio antaa periksi.

”Toivomme edes sitä, että voisimme istua työnantajan kanssa samaan neuvottelupöytään. Se ei maksa mitään”, hän sanoo.

eläinoikeudet  työelämä 


Lisää aiheesta:Viite