Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Virtuaalityökkäri vapauttaa työnhakijat

30.9.2010 14.29

Mari Valkonen

Vaikka avoimia työpaikkoja voi hakea netistä, työttömän pitää tukia saadakseen käydä paikan päällä työ- ja elinkeinotoimistossa.

Tähän tulee muutos, jos työ- ja elinkeinoministeriön suunnitelma virtuaalityökkäristä toteutuu. Työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden tarjoaminen netissä helpottaisi erityisesti väliaikaisesti työttöminä olevia, jotka eivät tarvitse järeitä työllistämispalveluita.

Poliittisesti herkkä aihe on työehtosopimusten pohjana oleva työsopimuslaki, jonka perusteellinen uudistaminen on toisinaan noussut puheenaiheeksi virkamiespiireissä. Yksikään puolue ei kuitenkaan ole julkisesti lähtenyt ajamaan uudistusta lakiin, joka määrittelee esimerkiksi työntekijän ja -antajan velvollisuudet sekä määrää lomautuksista ja irtisanomisista.

Hallitusneuvotteluiden yhteydessä myös ministeriön organisaatio saatetaan panna uusiksi. Yksi kysymys voi olla se, tarvitaanko tulevaisuudessa sekä työministeriä että elinkeinoministeriä. Vaikka ministerien määrä pysyisi samana, heidän vastuualueidensa rajoja saatetaan hallitusneuvotteluissa tarkistaa.

työelämä  hallitusohjelma  työttömyys 
Viite