Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

VTT älähti ydinvoiman valmistelua kritisoineen Jari Ihosen lausunnoista

30.6.2010 10.03

Saija Räsänen

Ydinvoiman periaatepäätöstä ja sähkömarkkinatarkastelun puutteellisuutta arvostellut tekniikan tohtori Jari Ihonen on saanut varoituksen työnantajaltaan Valtion teknilliseltä tutkimuskeskukselta VTT:ltä.

Ihonen antoi toukukuun lopulla lausuntoja eduskunnan talousvaliokunnalle ja medialle. Hän kritisoi sitä, ettei ydinvoimapäätösten valmistelusta selvinnyt, kuinka paljon ydinsähköstä menee tulevaisuudessa vientiin.

"Haluan korostaa, etten antanut lausuntoja VTT:n asiantuntijana, vaan yksityishenkilönä, joka kutsuttiin talousvaliokunnan kuulemiseen. Mielestäni en ole rikkonut työehtosopimusta", Ihonen sanoo.

Ihosen esimies, teknologiatohtori Satu Helynen kommentoi Ylen uutisille, että yksityishenkilönä annettavista lausunnoistakin on sovittava työnantajan kanssa. Vihreissä mukana oleva Ihonen on asiasta vastakkaista mieltä.

"En tule jatkossakaan rajoittamaan omaa toimintaani. Olen ehdolla ensi eduskuntavaaleissa, ja jos en saa mitenkään kommentoida energiapolitiikkaa yksityishenkilönä, se rajoittaa pahasti poliittisia oikeuksiani", Ihonen sanoo.

ydinvoima  tutkimus 
Viite