Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vuoden isiä on tänä vuonna kolme

11.11.2010 9.46

Lasse Leipola

Vuoden isiksi on valittu tänä vuonna vantaalainen opettaja Abdishakur Moalin, oululainen palvelupäällikkö Pasi Orava ja mynämäkeläinen isoisä Hannu Gustafsson.

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula (kesk) luovutti palkinnot isille tänään torstaina.

Kahdeksan lapsen ja kuuden lapsenlapsen isä Orava sai palkintonsa työstään uusperheiden ja vanhempien tasapuolisten roolien puolestapuhujana. Hän on Oulun seudun uusperheellisten sihteeri ja Oulun vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

”Kun ministeriöstä soitettiin viime viikolla, ajattelin aluksi, että onkohan tässä oikea henkilö kyseessä. Kun tänään sitten kuunteli ministerin esittelemiä perusteluita, niin kyllähän sieltä tunnisti itsensä”, Orava sanoo.

Hän kertoo, että oli erityisen lämmittävää kuulla lasten perusteluita.

”Ehkä sitä ei pysty itse näkemään mitä tekee, kun toimii tiettyjen periaatteiden mukaan. Lapset näkevät sen paremmin”, Orava sanoo.

Hänen mukaansa uusperheissä ja muutenkin on tärkeää olla tasapuolinen.

”Jos karkki pitää jakaa kahdeksaan osaan, niin sitten se jaetaan kahdeksaan osaan”, Orava sanoo.

Palkinnon jakamisella kolmen isän kesken on haluttu tuoda esiin isyyden monipuolisuutta. Neljän lapsen isä Moalin palkittiin muun muassa lasten ja nuorten vapaaehtoistoiminnan järjestämisestä sekä työstä maahanmuuttajalasten kotouttamisen edistäjänä.

Gustafsson puolestaan palkittiin varaisovanhemmuuden edelläkävijänä.

”Hannu Gustafsson on kylävaari, joka leikkii, kertoo tarinoita, askartelee, nikkaroi, tekee pieniä luontoretkiä - kaikkea sellaista, mitä vaarit ja mummit lasten kanssa voivat puuhailla. Päiväkodin vaari on tärkeä miehen malli. Toiminta antaa tukea myös lasten vanhemmille, jotka kiittävät lämpimästi Gustafssonin ja muiden kylävaarien ja -mummien toimintaa”, sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa todetaan.

Juttu on päivitetty Oravan haastattelulla kello 11.03.

lapset  vanhemmuus  perheet 
Viite