Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Talvinen metsä.
Monimuotoisuus vaarassa. WWF vaatii luonnosta tiukempaa metsälakia.Emilia Pippola

Monimuotoisuus vaarassa. WWF vaatii luonnosta tiukempaa metsälakia.

WWF jyrähti metsälaista: Miksi ministeriö hylkäsi tieteellisen tiedon?

8.3.2013 8.38

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö WWF arvostelee tiukasti lausuntokierroksella olevaa metsälakiesitystä.

”On käsittämätöntä, että ministeriö on tyrmännyt tämän alan parhaaseen tutkimustietoon pohjautuvan arvioinnin. Luontoarvoista kiinnostuneilla suomalaisilla on oikeus tietää, mihin tutkimuksiin ministeriö perustaa luonnon monimuotoisuuden turvaamisen metsälakiesityksessä, kun arvovaltaisen asiantuntijajoukon arviointi ei kelvannut”, metsäasiantuntija Panu Kunttu sanoo järjestön tiedotteessa.

”Suurin osa Suomen metsistä on talouskäytössä, joten metsälaki asettaa vuosiksi eteenpäin näihin metsiin vähimmäistason metsänhoidolle ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiselle”, Kunttu jatkaa.

Esitys on tulossa eduskuntakäsittelyyn vielä tämän kevään aikana. WWF vetoaakin nyt kansanedustajiin, jotta nämä tekisivät laista tiukemman.

”Kansanedustajien on viime kädessä varmistettava, että tuleva laki turvaa metsäluonnon monimuotoisuuden nykyistä paremmin. Valitettavasti tämä tavoite on jäänyt lakimuutoksessa pahasti jalkoihin, vaikka Suomi on sitoutunut pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen vuoteen 2020 mennessä”, pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

metsät 
Viite