Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aapo Haapanen, Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Puita pinossa
Puita pinossa. Yhteistyöllä varmistetaan raaka-aineen kestävä hankinta. Aapo Haapanen, Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Puita pinossa. Yhteistyöllä varmistetaan raaka-aineen kestävä hankinta.

WWF vihertämään UPM:n biopolttoainetuotantoa

18.6.2014 13.08

Hannele Suojanen

Ympäristöjärjestö  WWF Suomi ja biometsätalousyhtiö UPM aloittavat laajan yhteistyön kestävän metsätalouden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on varmistaa biopolttoaineiden tuotannon ja raaka-ainehankintojen kestävyys luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston kannalta.

"Olemme iloisia, että UPM on osaltaan edistämässä siirtymistä fossiilisista liikennepolttoaineista ei-ruokapohjaisiin biopolttoaineisiin. Tässä siirtymässä kestävyysnäkökulmat on huomioitava huolellisesti, mikä on myös yhteistyömme pääsisältöjä”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder UPM:n tiedotteessa.

Osana yhteistyötä etsitään uusia tapoja suojella luonnon monimuotoisuutta muun muassa lisäämällä lajien suojelua ja edistämällä FSC-sertifikaatin käyttöönottoa yksityismetsissä.

”Vastuullisesti tuotetut puupohjaiset biopolttoaineet ovat varteenotettava vaihtoehto liikenteen päästöjen ja öljyriippuvuuden vähentämiseksi sekä kansantalouden omavaraisuuden lisäämiseksi”, kertoo UPM Biopolttoaineiden myynti- ja markkinointijohtaja Sari Mannonen.

UPM ja WWF ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä muun muassa Oderin jokilaakson suojelemiseksi Puolassa.

 

biopolttoaineet  metsätalous  ympäristöjärjestöt 
Viite