Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Aapo Haapanen, Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Puita pinossa
Puita pinossa. Yhteistyöllä varmistetaan raaka-aineen kestävä hankinta. Aapo Haapanen, Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Puita pinossa. Yhteistyöllä varmistetaan raaka-aineen kestävä hankinta.

WWF vihertämään UPM:n biopolttoainetuotantoa

18.6.2014 13.08

Hannele Suojanen

Ympäristöjärjestö  WWF Suomi ja biometsätalousyhtiö UPM aloittavat laajan yhteistyön kestävän metsätalouden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on varmistaa biopolttoaineiden tuotannon ja raaka-ainehankintojen kestävyys luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston kannalta.

"Olemme iloisia, että UPM on osaltaan edistämässä siirtymistä fossiilisista liikennepolttoaineista ei-ruokapohjaisiin biopolttoaineisiin. Tässä siirtymässä kestävyysnäkökulmat on huomioitava huolellisesti, mikä on myös yhteistyömme pääsisältöjä”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder UPM:n tiedotteessa.

Osana yhteistyötä etsitään uusia tapoja suojella luonnon monimuotoisuutta muun muassa lisäämällä lajien suojelua ja edistämällä FSC-sertifikaatin käyttöönottoa yksityismetsissä.

”Vastuullisesti tuotetut puupohjaiset biopolttoaineet ovat varteenotettava vaihtoehto liikenteen päästöjen ja öljyriippuvuuden vähentämiseksi sekä kansantalouden omavaraisuuden lisäämiseksi”, kertoo UPM Biopolttoaineiden myynti- ja markkinointijohtaja Sari Mannonen.

UPM ja WWF ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä muun muassa Oderin jokilaakson suojelemiseksi Puolassa.

 

biopolttoaineet  metsätalous  ympäristöjärjestöt Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri