Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ydinvoima eduskuntaan alle vuoden kuluttua?

5.2.2009 16.59

Jussi Karmala

Hallituksen esitys kuudennesta ydinvoimalasta saattaa tulla eduskuntaan jo tammikuussa 2010. Näin arveli keskustan elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen torstaina tiedotustilaisuudessa.

Pekkarinen toivoi, että mahdollinen ydinvoimaäänestys ei mene syksyyn 2010 saakka. Tuolloin asia voisi jäädä lähestyvien eduskuntavaalien jalkoihin.

Pekkarinen arveli myös, että ydinvoimala tulee hallitukseen käsittelyyn jo kuluvan vuoden lopulla, kun tarvittavat selvitykset on tehty.

Ministeri mainitsi Ruotsin päättäneen juuri, että maa rakentaa uusia ydinvoimaloita käytöstä poistuvien tilalle. Ruotsissa ydinvoimaloiden määrä pysyy näin kymmenessä.

Sähköyhtiö Fortum jätti tänään torstaina hakemuksensa kuudenteen ydinvoimalaan, joten kaikkien hakijoiden paperit ovat nyt sisällä työ- ja elinkeinoministeriössä.

Vihreät vaativat torstaina aikalisää ydinvoimakeskustelulle, koska taantuma voi muuttaa elinkeinorakennetta, ja siten sähkönkulutusta.

Vihreiden mielestä nyt on oikea aika aloittaa rivakat toimet kotimaisen uusiutuvan energian tuotannossa sekä energiansäästössä ja energiatehokkuudessa.




Viite