Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fortum Oyj

Fortumin ydinvoimala Loviisassa.
Ydinvoimaa. Fortum tuottaa Loviisassa ydinsähköä.Fortum Oyj

Ydinvoimaa. Fortum tuottaa Loviisassa ydinsähköä.

Ydinvoiman repimässä Loviisassa alkaa ennakkoäänestys

14.10.2009 8.47

Josi Tikkanen

Uuden Loviisan kunnallisvaalien äänestys alkaa tänään. Ennakkoäänestys jatkuu 20. lokakuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on 25. lokakuuta.

Vaaleilla valitaan uusi valtuusto ensi vuoden alussa syntyvälle kaupungille, jossa yhdistyvät Liljendal, Loviisa, Pernaja ja Ruotsinpyhtää.

Uuteen valtuustoon valitaan 59 valtuutettua. Vanhojen kuntien valtuustoissa paikkoja oli yhteensä 66 paikkaa. Tällä hetkellä vihreillä on yksi valtuutettu Loviisan, Pernajan ja Ruotsinpyhtään valtuustoissa.

"Meillä on mahdollisuudet 5-6 paikkaan, koska saimme hyvän listan, jossa on 26 ehdokasta", Loviisan seudun vihreiden puheenjohtaja Sonja Ilvetsalo-Koskinen uskoo.

Loviisan kaupunginvaltuustossa istuvan Ilvetsalo-Koskisen mukaan vaalit ovat ydinvoimavaalit. Fortum haluaa rakentaa kolmannen reaktorin Loviisan Hästholmeniin. Fennovoima haluaa uutta ydinlaitosta Ruotsinpyhtään Gäddbergsölle.

Vielä on kuitenkin epävarmaa, pääseekö uusi valtuusto äänestämään uusista ydinvoimaloista alueellaan, sillä vanhat Loviisan ja Ruotsinpyhtään valtuustot antoivat työ- ja elinkeinoministeriölle jo toukokuussa puoltavat lausunnot molemmista ydinvoimahankkeista.

Asiasta on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka käsittelee valitusta parhaillaan.

Ilvetsalo-Koskisen mukaan vihreät ovat ainoa puolue, jota äänestämällä äänestäjä voi olla varma äänestävänsä ydinvoimaa vastaan.

Ilvetsalo-Koskinen sanoo, että kampanjointi on erilaista nyt, kun kunnallisvaalit järjestetään ainoastaan Loviisassa.

"Täällä käy tämän tästä valtakunnan politiikkoja."

Toisaalta ehdokkaiden vertaileminen voi olla nyt äänestäjälle vaikeampaa, sillä mikään media ei ole ottanut vaalikoneita käyttöön Loviisan vaalien takia.

vihreät  kunnallisvaalit 


Lisää aiheesta:Viite