Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta kannattaa kehitysapua

13.9.2010 14.25

Saija Räsänen

Kehitysapu saa Euroopassa laajan kannatuksen, selviää tänään julkaistusta eurobarometritutkimuksesta. Tutkimuksessa yhdeksän kymmenestä vastaajasta kannatti edelleen kehitysapua.

Vastaajista 89 prosenttia piti kehitysapua erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Kaksi kolmasosaa oli sitä mieltä, että EU:n olisi täytettävä lupauksensa nostaa kehitysapu 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2015 mennessä.

Vapaaehtoistyötä ja raha-apua kehitysavun muotoina kannatti 42 prosenttia vastaajista. Suomalaisista 60 prosenttia ilmoitti itse antavansa rahaa tai tekevänsä vapaaehtoistyötä, kun koko EU:n keskiarvo oli 30 prosenttia.

Vastaajista 63 prosenttia oli sitä mieltä, että kansainvälisillä järjestöillä on parhaat mahdollisuudet auttaa kehitysmaita. Järjestöjen keskinäisessä vertailussa EU sijoittui kolmanneksi YK:n ja Maailmanpankin jälkeen.

Viime vuonna EU ja sen jäsenmaat antoivat yhteensä 49 miljardia euroa kehitysapua. EU on maailman suurin avunantaja, sillä sen osuus koko maailman kehitysavusta on 56 prosenttia.

Tutkimus toteutettiin kesäkuussa 2010, ja siihen osallistui 26 500 henkeä kaikista EU-maista. Tulokset julkaistiin viikkoa ennen YK:n vuosituhattavoitteita käsittelevää kokousta.

kehitysyhteistyö 


Lisää aiheesta:Viite