Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

c-span.org

Kuvakaappaus C-Spanilta.
Seuraus. Demokraattien senaattori Martin Heinrich esitteli senaatille lämpenemisen pahentamien metsäpalojen jälkiä.c-span.org

Seuraus. Demokraattien senaattori Martin Heinrich esitteli senaatille lämpenemisen pahentamien metsäpalojen jälkiä.

Yhdysvaltain senaatissa maratonistunto ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

11.3.2014 7.14

Lasse Leipola

Yhdysvaltain senaatissa käydään parhaillaan 15-tuntista puhemaratonia, jonka tavoitteena on herättää kongressi ilmastonmuutoksen aiheuttamaan uhkaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan Up4Climate-tempaukseen osallistuu 30 demokraattia ja kaksi sitoutumatonta.

”Amerikkalaisten enemmistö uskoo, että ilmastonmuutos on totta. Mutta vakuuttavasta tieteellisestä todistusaineistosta ja julkiseesta mielipiteestä huolimatta, ilmastonmuutoksen kieltäjiä on yhä olemassa. Heitä on tässä maassa ja tässä kongressissa”, senaatin demokraattiryhmän johtaja Harry Reid sanoi avauspuheenvuorossaan.

Reid on hiljattain ottanut tähtäimeensä Charles ja David Kochin. Kochin veljiksinä tunnettu kaksikko on tunnettu teollisuuden etujen lobbareina ja erityisesti kaiken ilmastonmuutokseen liittyvän lainsäädännön vastustajina.

”On aika lakata teeskentelemästä, että Kochin veljesten kaltaisilla ilmastonmuutoksen kieltäjillä, olisi joku uskottava näkökulma asiaan”, Reid jyrähti puheessaan.

Puhemaratonia on mahdollista seurata C-Spanin sivuilla. Sen on määrä päättyä Suomen aikaa neljältä iltapäivällä.

ilmastonmuutos  yhdysvallat 
Viite