Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yksi yö vaaleihin: Kampanjat huipentuvat

16.4.2011 9.53

Lasse Leipola

Vihreä Lanka kokoaa päivittäin tärkeimmät uutiset vaaleja edeltävällä viikolla.

Viimeinen päivä. Kampanjat pyörivät vielä tänään lauantaina täydellä teholla, mutta huomenna rauhoitutaan äänestämään ja jännittämään tuloksia.

Ehdokas vai puolue? Lauantaiaamun Helsingin Sanomat kertoo, että kansallisen vaalitutkimuksen mukaan puolet äänestää ehdokasta ja puolet puoluetta. Helsingin yliopiston tutkijatohtori Hanna Wass sanoo, että mitä perehtyneempi ihminen on politiikkaan, sitä todennäköisemmin hän äänestää puoluetta.

Ulkomaisiakin kiinnostaa. Yle kertoo, että Suomen vaalit kiinnostavat aiempaa enemmän myös ulkomaista mediaa. Pelkästään ulkoministeriön kautta Suomeen on tullut noin sata toimittajaa.

Ulkosuomalaisiakin kiinnostaa. Ulkoministeriön mukaan ulkomailla äänestäneiden suomalaisten määrä nousi edellisten vaalien 27 399:stä 35 049:ään. Yhteensä ulkomaissa asuvia äänioikeutettuja on noin 228 000.

Vihreiden kahvissa käyttämätöntä potentiaalia. Ilta-Sanomat on testannut puolueiden vaalikojuilla tarjottuja kahveja. Vihreiden kahvista sanotaan, että "reilusta merkkikahvista huomaa, että se voisi olla oikein hyvää. Vihreät ovat kuitenkin arastelleet kahvinkeitintä ladatessaan, ja lopputulos on laiha." Tästä huolimatta se saa parhaan arvosanan: 8+.

Kataisen kiri. Iltalehti kertoi perjantaina, että sen teettämän kyselytutkimuksen mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on viime metreillä noussut lähes tasoihin keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemen kanssa. Kiviniemen haluaisi pääministeriksi 28 prosenttia suomalaisista, Kataisen 27 prosenttia. Timo Soinia kannattaa 13 prosenttia vastaajista ja Jutta Urpilaista 10 prosenttia.

Taas töhryjä. Vihreätkin ovat joutuneet vaalimainossabotaasin kohteeksi. Helsingin Sanomien mukaan puolueen julisteita on sotkettu hapolla ja niihin on kirjoitettu jopa rasistisia asiattomuuksia. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Tänään tv:ssä. Uusia vaaliohjelmia ei enää nähdä, mutta tänään voi katsella uusintoja: Ylen Suuri vaalikeskustelu TV1:ssä kello 11.10 ja Nelosella neljä jaksoa Krissen vaaligrilliä kello 16.45 alkaen.

eduskuntavaalit 




Viite