Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

workdogpro.com

Death on a Factory Farm -elokuvan juliste.
Ei ilmaiseksi. Maksullisen Canal Plus -kanavan asiakkaat voivat tutustua amerikkalaisen sikatilan arkeen. workdogpro.com

Ei ilmaiseksi. Maksullisen Canal Plus -kanavan asiakkaat voivat tutustua amerikkalaisen sikatilan arkeen.

Yle ei päästä sikadokkaria ruutuun

20.8.2009 12.59

Lasse Leipola

Yle ei näytä amerikkalaisen HBO:n tuottamaa Death on a Factory -dokumenttia, jossa kritisoidaan eläinten tehotuotantoa. Ylellä on Suomessa oikeudet HBO:n tuotantoon.

”Dokumentin fokus on meidän kannaltamme hieman pielessä, se keskittyy liiaksi henkilöön. Lisäksi haluaisimme käsitellä aihetta enemmän suomalaisesta näkökulmasta”, sanoo kansainvälisistä ohjelmahankinnoista vastaava Tarmo Kivikallio.

Elokuvan tekeminen kesti kolme vuotta. Tietoa ja kuvamateriaalia hankittiin muun muassa pestautumalla töihin sikatilalle. Elokuvassa seurataan myös salaa kuvatusta materiaalista käynnistynyttä oikeudenkäyntiä, jossa ohiolaista tuottajaa syytetään eläinrääkkäyksestä.

”Olemme käsitelleet maataloutta ja elintarviketuotantoa muissa dokumenteissa ja tulemme jatkossakin käsittelemään, mutta tämän jätämme pois ohjelmistostamme”, Kivikallio sanoo.

Vihreä Lanka kertoi keväällä, että amerikkalaiset sikatuottajat närkästyivät, kun elokuva esitettiin televisiossa. Suomessa elokuvaa esitetään Canal Plussan maksukanavilla.

eläinoikeudet  televisio 
Viite