Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Finnair

Finnairin kone.
Vihrein siivin? Finnair aloitta ensi keväänä lennot biopolttoaineella.Finnair

Vihrein siivin? Finnair aloitta ensi keväänä lennot biopolttoaineella.

Yle: Finnair seuraa Lufthansaa vihreällä tiellä

14.12.2010 9.36

Saija Räsänen

Lentoyhtiö Finnair aloittaa ensi keväänä lennot polttoaineella, johon on sekoitettu uusiutuvasta metsän hakkuutähteestä valmistettua biopolttoainetta. Alkuvaiheessa polttoainetta kokeillaan lennoilla Helsingistä Lontooseen tai Singaporeen. Asiasta kertoo Yle.

"Meidän on tarkoitus aloittaa kaupalliset operaatiot heti, kun sertifiointi tulee voimaan. Kyse on merkittävästä prosenttiosuudesta päivittäisissä lennoissamme", sanoo Finnairin ympäristöjohtaja Kati Ihamäki Ylelle.

Biopolttoaineen valmistaisi Neste Oil, joka on jo tehnyt Lufthansan kanssa toimitussopimuksen lennoilla käytettävän biopolttoaineen toimittamisesta.

Neste Oilin toimitusjohtajan Matti Lievosen mukaan Nesteen valmistamalla biopolttoaineella voitaisiin korvata lentokoneissa nykyisin käytettävä fossiilinen JET A-1 -lentopolttoaine kokonaan, mutta alkuvaiheessa lentoyhtiöt käyttävät sekoitusta.

Lentoliikenne siirtyy vuonna 2012 päästökaupan piiriin, minkä jälkeen biopolttoaineen kysynnän ratkaisee se, kuinka paljon lentoyhtiöt joutuvat maksamaan päästöoikeuksista. Osan päästöoikeuksista voi nimittäin kuitata käyttämällä biopolttoainetta. Toistaiseksi biokerosiini maksaa vielä kaksi kertaa niin paljon kuin fossiilinen polttoaine.

biopolttoaineet  lentäminen 
Viite