Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Cako / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Eduskunta.
Tahtovatko? Kansalaisaloite menee seuraavaksi valiokuntaan.Cako / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Tahtovatko? Kansalaisaloite menee seuraavaksi valiokuntaan.

Yle: Tasa-arvoisella avioliitolla paljon kannattajia eduskunnassa

21.2.2014 9.28

Lasse Leipola

108 kansanedustajaa, eli selvä enemmistö, on suhtautunut ainakin jossain vaiheessa myönteisesti tasa-arvoista avioliittolaki ajavaan kansalaisaloitteeseen. Asia käy ilmi Tahdon 2013 -kampanjan Ylelle tekemästä selvityksestä.

”Oletan ainakin, että kun voidaan sanoa että näin moni kansanedustaja suhtautuu positiivisesti aloitteeseen, se kannustaisi siihen, että tämä aloite käsiteltäisiin aika joutuisasti ja reilusti”, koordinaattori Milla Halme sanoo Ylen sivuilla.

Puolueista yksimielisesti aloitteen takana ovat vasemmisto, vihreät ja vasemmistoryhmä. Perussuomalaiset jätettiin selvityksen ulkopuolelle, sillä heidän 38 edustajaansa joutuvat ryhmäkurin vuoksi äänestämään aloitetta vastaan.

Ylen haastattelema politiikan tutkija ei kuitenkaan pidä lukuja täysin luotettavina, sillä kampanjan arvio perustuu useisiin eri lähteisiin: osittain vaalikonevastauksiin, mutta myös mediassa esitettyihin lausuntoihin sekä henkilökohtaisiin tapaamisiin.

”Ihmiset ovat ihmisiä, yhdessä kohdassa voidaan sanoa yhtä ja toisessa kohdassa toista, eli kannattajien määrä on varmasti vähän optimistisesti laskettu”, Erkka Railo sanoo.

tasa-arvo 
Viite