Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yle: Vihreät ja vasemmisto tasoissa

1.6.2011 13.19

Saija Räsänen

Vasemmistoliiton ja vihreiden kannatus on nyt melkein tasoissa, selviää Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämästä kannatusarviosta.

Vasemmistoliittoa kannatti toukokuussa 7,7 prosenttia ja vihreitä 7,6 prosenttia vastanneista. Vasemmiston suosio on laskenut eduskuntavaaleista 0,4 ja vihreiden kannatus noussut 0,3 prosenttiyksikköä.

Eniten suosiotaan sitten vaalien on nostanut perussuomalaiset - puolueen suosio on mittauksen mukaan noussut toukokuussa 20,6 prosenttiin, mikä on 1,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin vaaleissa.

Suosituimpana puolueena pysyy yhä kokoomus 21,5 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus oli toukokuussa 1,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vaalien aikaan.

Sdp ylsi uudessa mittauksessa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 18,8 prosentin kannatuksella. Vaaleista demareiden kannatus tippui kuitenkin 0,3 prosenttiyksikköä.

Suurin kato on käynyt keskustan kannattajien joukossa: pudotusta vaaleista kertyi 1,5 prosenttiyksikköä, ja puolueen kannatus ylsi nyt vain 14,3 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten 3407 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 68,5 prosenttia vastanneista ja mittauksen virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

vihreät  perussuomalaiset  sdp  keskusta  kokoomus  puolueet  eduskunta 
Viite