Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

boell.de

Meat Atlas 2014.
Lihaisa maailma. Saksassa on tehty kattava raportti lihan kulutuksesta ja sen vaikutuksista.boell.de

Lihaisa maailma. Saksassa on tehty kattava raportti lihan kulutuksesta ja sen vaikutuksista.

Yli 60 miljardia eläintä päätyy vuosittain ruuaksi

10.1.2014 8.48

Lasse Leipola

Maailmassa teurastetaan vuosittain 58 miljardia kanaa, 2,8 miljardia ankkaa ja 1,4 miljardia sikaa. Tällaiseen arvioon on päätynyt saksalainen Heinrich Böll -instituutti Meat Atlas 2014 -raportissaan.

Miljardiluokan jälkeen teurastetuimpia eläimiä ovat hanhet ja kalkkunat, joita teurastetaan noin 650 miljoonaa molempia. Lampaita teurastetaan 517 miljoonaa, vuohia 430 miljoonaa ja nautoja 296 miljoonaa.

Eniten kanaa syödään Yhdysvalloissa ja Australiassa, jossa sitä kulutetaan keskimäärin 50 kiloa asukasta kohti.

”Miten tavallinen kuluttaja voisi ymmärtää lihankulutuksen globaalit vaikutukset? Kuinka moni tajuaa, että lihan kysyntä on suoraan aiheuttanut Amazonin sademetsien hakkuut? Kuka on tietoinen vaikutuksista, joita teollisella karjataloudella on köyhyyteen, nälänhätään, pakolaisuuteen, eläinten hyvinvointiin tai ilmastonmuutokseen ja biodiversiteettiin”, kysyy instituutin johtaja Barbara Unmüßig raportin esipuheessa.

”Mitkään näistä huolista eivät näy liha- ja makkarapaketeissa, joita myydään supermarketeissa. Päinvastoin, maatalousteollisuus yrittää vähätellä näitä lihankulutuksen haittavaikutuksia.”

ruoka  lihansyönti 
Viite